Shrek animatsioonide tootja läheb börsile

13. oktoober 2004, 14:54

Animatsioonide ?Shrek? ja 'Shrek 2? tootja DreamWorks Animation pakub aktsiate avaliku esmaemissiooni käigus investoritele kuni 725 mln dollari eest aktsiaid.

Multifilmidetootja müüb kokku 29 miljonit aktsiat hinnaga 23-25 dollarit tükk, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg. Kui ettevõttel õnnestub saada 25 dollarit aktsiast ulatuks firma turuväärtus 2,64 miljardi dollarini (33,5 miljardit kroonini), mis on umbes poole ettevõtte konkurent Pixar Animation väärtusest.

Animatsiooniüksuse aktsiate müügiga soovitakse rahastada filmide tootmist ja alandada ettevõtte võlga.

Viimase viie aasta jooksul kahel aastal kasumit teeninud DreamWorks Animation on ajastanud aktsiate müügi hästi. ?Shrek 2? on üle maailma kogunud 876,6 miljonit dollarit tulu ning 1. oktoobrist ekraanile tulnud ?Shark Tale? oli 10. oktoobriks raha sisse toonud juba 87,3 miljonit dollarit.

Enam kui 90% DreamWorks Animationi hääleõigusest kontrollivad endine Walt Disney stuudiojuht Jeffry Katzenberg ja muusikajuht David Geffen. Ettevõtte aktsionäride ringi kuulub ka Microsofti kaasasutaja Paul Allan ja filmilavastaja Steven Spielberg.

Kolmandal kvartalil ulatus animatsiooniüksuse tegevuskasum 230-240 miljoni dollarise käibe juures 25-30 miljoni dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing