13. oktoober 2004 kell 15:46

Bravocom avas täna oma võrgu testimiseks

Eesti esimene mobiilside teenuseoperaator Bravocom avas täna oma võrgu testkasutamiseks, teatas ettevõte.

Firma juhatuse esimehe Peep Põldsammi sõnul töötavad kõik teenused ning võrk toimib. ?Alustame täna aktiivset testperioodi, mille eesmärgiks on tagada teenuste võimalikult hea kvaliteet,? lausus Põldsamm.

Võrgu kaudu on helistada saanud juba mõnda aega, kuid ametlikult avati võrk testideks avatud täna. Põldsammi väitel on Bravocomi võrgul hetkel ligikaudu paarsada aktiivset kasutajat, kes võrgusüsteemide toimivust testivad. Kuu aja jooksul on plaanis kasutajate arvu suurendada paari tuhandeni. ?Täna võime öelda, et võrguteenuste kvaliteediga meil suuri probleeme pole olnud, kuid kuna tegemist on suure süsteemiga, on tarvis viia läbi põhjalik testperiood,? lausus Põldsamm.

Paralleelselt alustati täna ka 60 kasutajaga roaming-teste kümnes välisriigis. Bravocomi roaming-partnerite arv välisriikides hakkab olema ligikaudselt sama, mis praegu turulolevatel võrguoperaatoritel.

Põldsammi sõnul ei tasu telefonikasutajail seetõttu eriliselt üllatuda, kui neile helistatakse 545 algusega telefoninumbrilt. ?Usun, et see number hakkab lähiajal vaikselt, kuid pidevalt endast märku andma.?

Bravocom on Eesti esimene mobiilside teenuseoperaator, mis plaanib turule tulla koos numbriliikuvusega ning hakkab pakkuma täisfunktsionaalset mobiilsideteenust. Ettevõte põhineb 100protsendiliselt Eesti kapitalil ning selle käivitamisse tehtavad investeeringud ulatuvad 100 miljoni kroonini.

Hetkel kuum