13. oktoober 2004 kell 10:54

Tallinn tunnistab linnahalli müügi nurjunuks

Tallinna linnavalitsus kiitis heaks volikogu otsuse eelnõu, millega tunnistab nurjunuks linnahalli ja seda ümbritsevate kinnistute müügi, teatas Raepress.

Tänasel istungil heaks kiidetud Tallinna linnavolikogu otsuse eelnõuga tunnistatakse Mere puiestee 18, 20, 20B, 20C, 20D, 20E, Logi tänav 7, 9, 13, 15 ja Põhja puiestee 33A kinnistute müügiks korraldatud eelläbirääkimistega pakkumine nurjunuks sobivate pakkumiste puudumisel.

OÜ Manutent pakkus Tallinna linnahalli ja seda ümbritsevate kinnistute ostuhinnaks 150 miljonit krooni ja lubas hoonestada kinnistud vastavalt osaühingu äriplaanile, kooskõlas olemasoleva Tallinna üldplaneeringu, tulevikus kehtestatava detailplaneeringu ja lõpliku ostupakkumise tingimustega.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul ei sobinud linnale Manutendi finantsskeem linna kontserdisaali renoveerimiseks, kuna ei vastanud Tallinna eelarvestrateegiale. Samuti pole muinsuskaitseamet nõus järeleandmisi tegema ning kultuuriministeerium linnahalli renoveerimist ja hilisemat ülalpidamist toetama.

Otsuse eelnõu kohaselt tagastab Tallinna elamumajandusamet Manutendile tagatisraha 15 miljonit krooni.

Hetkel kuum