• Jaga lugu:

  Pärnu PM: Kehv turba-aasta viis briketi hinna lakke

  Vesine suvi lubas turbatöötlejatel rabast üles võtta vaid mõnikümmend protsenti soovitud kogusest, mis kütteostjale tähendab sadu kroone kõrgemat briketihinda.

  Kui mullu samal ajal sai briketitonni kätte ligi 1000 krooniga, siis tänavu tuleb sõltuvalt ostukohast tonni briketi eest välja anda 1200-1700 krooni, kirjutab Pärnu Postimees.
  ASi Tootsi Turvas tootmisdirektor Urmas Reintam ütles, et juba teist aastat on turbatootmine madalseisus ja selle on tinginud ilm. 'Tänavu pole müügikäivet ja kogu elu on viletsa suve tõttu sassis,' ütles ta. Ka on Reintamme sõnul tõusnud küttehinnad, mis omakorda avaldab tootmise omahinnale mõju.
  Briketti toodab ettevõte jõuludeni ja hind peaks Reintami väitel jääma samaks.
  ASi Sangla Turvas müügijuht Eigo Uustalu rääkis, et hinnatõusul on lihtne põhjus. 'Vihmase suve tõttu suurenesid tootmiskulud,' põhjendas ta. Samuti on nii elekter kui kütus kallimaks läinud. Tema mäletamist mööda pole brikett kunagi nii palju maksnud.
  Sangla toodab briketti vähemalt veebruari lõpuni või märtsi alguseni.
  Tartumaal tegutsev ettevõte küsib 900kilose alusele pakitud briketi eest 1200 krooni, millele lisandub käibemaks. Mullu sügisel sai sama koguse kätte 860 krooni eest, selle aasta alguses oli hind tõusnud 980 kroonini.
  Uustalu jutu järgi hinnad sel kevadel tõusta ei tohiks ja kütet peaks soovijatele jaguma.
  Eesti turbatootjate liit teatas eile, et tänasel liidu üldkoosolekul räägitakse ebasoodsate ilmastikutingimuste tagajärgedest ja kaalutakse võimalust taotleda eeloleval aastal riigilt maksusoodustust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.