• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu PM: Kehv turba-aasta viis briketi hinna lakke

  Vesine suvi lubas turbatöötlejatel rabast üles võtta vaid mõnikümmend protsenti soovitud kogusest, mis kütteostjale tähendab sadu kroone kõrgemat briketihinda.

  Kui mullu samal ajal sai briketitonni kätte ligi 1000 krooniga, siis tänavu tuleb sõltuvalt ostukohast tonni briketi eest välja anda 1200-1700 krooni, kirjutab Pärnu Postimees.
  ASi Tootsi Turvas tootmisdirektor Urmas Reintam ütles, et juba teist aastat on turbatootmine madalseisus ja selle on tinginud ilm. 'Tänavu pole müügikäivet ja kogu elu on viletsa suve tõttu sassis,' ütles ta. Ka on Reintamme sõnul tõusnud küttehinnad, mis omakorda avaldab tootmise omahinnale mõju.
  Briketti toodab ettevõte jõuludeni ja hind peaks Reintami väitel jääma samaks.
  ASi Sangla Turvas müügijuht Eigo Uustalu rääkis, et hinnatõusul on lihtne põhjus. 'Vihmase suve tõttu suurenesid tootmiskulud,' põhjendas ta. Samuti on nii elekter kui kütus kallimaks läinud. Tema mäletamist mööda pole brikett kunagi nii palju maksnud.
  Sangla toodab briketti vähemalt veebruari lõpuni või märtsi alguseni.
  Tartumaal tegutsev ettevõte küsib 900kilose alusele pakitud briketi eest 1200 krooni, millele lisandub käibemaks. Mullu sügisel sai sama koguse kätte 860 krooni eest, selle aasta alguses oli hind tõusnud 980 kroonini.
  Uustalu jutu järgi hinnad sel kevadel tõusta ei tohiks ja kütet peaks soovijatele jaguma.
  Eesti turbatootjate liit teatas eile, et tänasel liidu üldkoosolekul räägitakse ebasoodsate ilmastikutingimuste tagajärgedest ja kaalutakse võimalust taotleda eeloleval aastal riigilt maksusoodustust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.