• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome disainerite kummardus kolleegile

  Kaj Frank (1911?1989) on meie põhjanaabrite üks kuulsamaid disainereid, kelle sõjajärgne looming on andnud arvukaid impulsse tänapäevasele soome tarbedisainile. Nüüd kannab tema nime Soome tuntuim disainiauhind.
  Just selle auhinnaga pärjatud tootekunstnike loomingut tutvustabki Forum Finlandi koostatud väljapanek. Nende kujundatud tootedisaini kõrvutatakse Kaj Franki teostega, sest lisaks oma objektidele esitab iga eksponent talle enim meeldinud või teda mõjutanud Kaj Franki kavandatud eset. Huvitav on lugeda, kuidas erinevad autorid seletavad oma suhet suurkujuga.
  Näitusel osalevad Anna Danielson, Fujiwo Ishimoto, Harri Koskinen, Antti Kotilainen, Yrjo Kukkapuro, Jarmo Lehtonen, Eero Miettinen, Vuokko Nurmesniemi, Kerttu Nurminen, Heikki Orvola, Ritva Puotila, Anneli Sainio, Pirkko Stenros, Paola Suhonen, Oiva Toikka, Tofisk Desing, Jorma Vennola ja Risto Väätänen, kelle looming hõlmab kogu tootedisaini moodulmööblist, tekstiilidest kuni mobiiltelefonideni.
  Küllap leidub paljude eestlaste kodudes soome kaasaegset disaini ja miks mitte ka Kaj Franki disainitud keraamikat ja klaasesemeid. Aga kas me alati oskame neid lakoonilise joonega tarbeesemeid nii kuulsa autoriga seostada? Meie jaoks on need ajatud põhjamaised, mitme funktsiooniga kaunid nõud, mis sobivad nii klassikalisse kui ka modernsesse interjööri.
  Autor: Tiina Kolk
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Majandus kasvas kolmandas kvartalis 8,6%
Eesti majandus kasvas kolmandas kvartalis aastaga 8,6%. Kiire kasv jätkus hoolimata möödunud aastal samal ajal juba hoo sisse saanud majanduse baasist, kuid jäi alla analüütikute ootustele, kes olid prognoosinud kolmandaks kvartaliks isegi kahekohalist tõusunumbrit.
Eesti majandus kasvas kolmandas kvartalis aastaga 8,6%. Kiire kasv jätkus hoolimata möödunud aastal samal ajal juba hoo sisse saanud majanduse baasist, kuid jäi alla analüütikute ootustele, kes olid prognoosinud kolmandaks kvartaliks isegi kahekohalist tõusunumbrit.
Raadiohommikus: anname 10 000 eurot ühe väärt idee eest
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.