• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus ei toetanud valimisliite lubavat seaduseelnõud

  Valitsus otsustas mitte toetada Isamaaliidu fraktsiooni algatatud kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse muutmise seaduse eelnõu (443 SE).

  Valitsus leiab, et kodanike valimisliitude valimisliitude korral on probleemiks poliitiline vastutus valijate ees, samal ajal kui erakonnastatud kohalike omavalitsuste valimised tagaksid valitsuse hinnangul suurema stabiilsuse kohalikes omavalitsustes ja valituks osutunute suhestatuse poliitiliste eesmärkide ja seisukohtadega, mis lihtsustab valijatel ka hilisemate valikute tegemist.
  Ka viitab valitsus valimisliitudega seonduda võivatele probleemidele liituvate kohalike omavalitsuste valijate jaoks.
  Isamaaliidu fraktsiooni eelnõu on seletuskirja kohaselt algatatud selleks, et võimaldada kodanike, aga ka erakondade valimisliitudel osaleda ka 2005. aasta sügisel toimuvatel kohalikel valimistel. Ühtlasi on eelnõu algataja eesmärk ja veendumus, et valimisliitude moodustamise vabadus peab kohalike omavalitsuste valimiste puhul olema tagatud ka edaspidi ning seletuskirja kohaselt mõjutaks seaduseelnõu seadusena demokraatia edendamist kohalikul tasandil ning tagaks suurema vabaduse Eesti poliitilises süsteemis.
  Isamaliidu fraktsiooni algatatud seaduseelnõuga saab tutvuda <#siin=http://web.riigikogu.ee/ems/saros-bin/mgetdoc?itemid=042650005 login=proov password= system=ems server=ragne1>.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.