Liis Kängsepp • 14. oktoober 2004 kell 9:30

Valitsus otsustas jätkata noorte perede eluasemelaenude tagamist

Valitsus arutas ning otsustas heaks kiita ettevõtluse toetamise ja laenude riikliku tagamise seaduse muutmise seaduse eelnõu.

Eelnõu on välja töötatud vajadusest täpsustada Sihtasutuse KredEx poolt teostatavat ettevõtluse riikliku toetamise ning ettevõtlus- ja elamumajanduslaenude riikliku tagamise aluseid, põhimõtteid ja korraldamist ning suurendada tagatismahtude limiite, kuna praegused portfellimahud on lähenemas seni kehtinud seaduse alusel lubatud limiitidele. Samas on vajadus laenutagatiste järgi jätkuvalt kõrge.

Eelnõu kohaselt suureneb elamumajanduslaenude tagatislepingute kogusumma praeguselt 700 miljonilt kroonilt 950 miljonit kroonini. Noore pere laenude puhul alandatakse noore spetsialisti vanuse piir 35 aastalt 30 aastale. Lisaks tehakse Kredexi nõukogule ettepanek alandada laenutagatiste ülempiiri praeguselt 400 000-lt 300 000-le ning edaspidi on valitsusel õigus määrata laenutagatiste ülempiir.

Hetkel kuum