Tallinn-Rakvere rong tuleb ilmselt jõuluks

15. oktoober 2004, 15:02

Eraldi Tallinn-Rakvere reisirongiliin käivitatakse senise Tallinn-Tapa liini pikendamise teel, Edelaraudtee hinnangul peaks uus liin olema jõuludeks käigus.

Edaspidi plaanitakse ka Rakvere peatuse tegemist Tallinn-Moskva rongile. Kui õnnestub käiku panna Tallinn-Peterburi rong, siis tekib võimalus sõita rongiga Rakverest Tallinna ka õhtuti ning Tallinnast Rakverre hommikuti.

Lõplikud sõidugraafikud Tallinna ja Rakvere vahel selguvad Edelaraudtee esindajate kinnitusel järgmise aasta maiks.

Rakvere Linnavalitsus, Lääne-Viru Maavalitsus ja Edelaraudtee alustavad kõnelusi Rakvere jaamahoone tuleviku üle, samal ajal oodatakse rakverelaste ja teiste läänevirulaste arvamusi Tallinn-Rakvere rongi võimalike sõiduaegade kohta.

Maavanem Urmas Tamm, linnapea Andres Jaadla, AS Edelaraudtee juhatuse esimees Henn Ruubel ja Edelaraudtee Halduse AS-i juhataja Neddy Kramer leppisid neljapäevasel kohtumisel Rakveres kokku, et Edelaraudtee täpsustab oma huvi raudteejaama ja selle ümbrusse tehtavate investeeringute osas ning esitab linnale ja maakonnale oma ettepanekud.

Vastavalt varasematele kokkulepetele ilmusid tänastes maakonnalehtedes Virumaa Teataja ja Kuulutaja küsitlusankeedid, milles küsitakse elanikelt rongide Rakverest ja Tallinnast väljumise ning neisse linnadesse saabumise kellaajaeelistusi. Samuti uuritakse, kui palju oleks hommikuti Tallinna sõitjate kõrval neid, kes sõidaksid rongiga Tallinna õhtuti.

Rakvere jaamahoone juures toimunud nõupidamisel arutati ka võimalusi bussiliikluse ümberkorraldamiseks, kuna reisirongiliikluse elavdamine eeldab bussiühendust jaama ja kesklinna ning ka muu maakonna vahel. Idee kohaselt peaks raudteejaama juurde ühtlasi rajatama liinibusside parkimiskoht.

Praegu peatub Rakveres vaid ühe liini - Tallinn-Narva rong. Tallinna suunas väljub see Rakverest kell 8.21, Tallinnast Rakvere ja Narva suunas kell 17.48.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing