Baltika: III kv tulemust mõjutasid suvised allahindlused

18. oktoober 2004, 13:46

Baltika teatel on III kvartali tulemuse taga õnnestunud suvised kampaaniad ning head jaemüügitulemused septembris.

Baltika 9 kuu auditeerimata konsolideeritud netokäive oli 428,9 mln krooni ja puhaskasum 5,4 mln krooni. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvasid müügitulud 19,3%. 2003.a üheksa kuud lõpetas AS Baltika 40,1 mln kroonise kahjumiga. Kolmandas kvartalis sai ettevõte 3,6 mln kroonise kasumi.

Kolmanda kvartali tulemusi mõjutasid Baltika teatel eelkõige õnnestunud suvised allahindluskampaaniad, kus suudeti hoida paremaid marginaale kui möödunud aastal. Samuti olid allahindlusperioodid lühemad, mille tegi võimalikus parem hooajalõpu varude seis oma jaesüsteemis. Septembri jaemüügitulemused ületasid ootusi, samal ajal suudeti läbi paindliku sisseostusüsteemi ning tänu oma tootmise kiirele reageerimisele rahuldada suurenenud nõudlust.

Tugev sügishooaja algus eriti naistekollektsioonide (Monton naised ja CHR) müükide osas suurendasid kogu süsteemi müügiefektiivsust, ruutmeetrimüük kasvas kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 11,5% ning like-for-like müüke (müük võrreldavatel pindadel) 2,9% võrra.

Seoses Venemaa jaeketi lisandumisega suurenesid 9 kuu rendi ja tööjõukulud, kuid võrreldavad tegevuskulud ülejäänud süsteemis vähenesid kolmandas kvartalis teise kvartaliga võrreldes 4,2 mln krooni võrra, mis on jätkuva tegevuskulude optimeerimise ning kulude kokkuhoiu programmi tulemus.

Varud olid süsteemis kokku 146,67 mln krooni, olles vähenenud aasta algusega võrreldes 3,76 mln krooni võrra ning eelmise aasta septembri lõpu seisuga võrreldes 14,6 mln krooni võrra.

Läbi paranenud varude juhtimise süsteemi on varude käibekordaja näitaja tõusnud aastaga 2,91-lt 3,66-ni.

Aasta algusega võrreldes on võlakohustused vähenenud 9,0 mln krooni ja võlad hankijatele 16,7 mln krooni võrra.

Baltika Grupis töötas septembri lõpu seisuga 1696 inimest. Kolmandas kvartalis vähenes töötajate arv 38 inimese võrra.

Baltika Grupp on rahvusvaheline rõivakaubanduskontsern, mis koosneb erinevatest rõivakaubandus- ning tootmisettevõtetest, mille konsolideeritud netokäive oli 2003. aastal 496,7 mln EEKi. Grupi emaettevõtteks on AS Baltika. Grupp opereerib hetkel 77 kauplust kuuel turul (Eesti, Läti, Leedu, Poola, Ukraina, Venemaa), mis jaotuvad kolme jaekaubanduskontseptsiooni (Monton, Baltman, CHR/Evermen) ja varusid realiseerivate Baltika Vabrikupoodide vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing