EPL: Puksiirlaeva ehitus on kaks firmat tülli ajanud

18. oktoober 2004, 08:06

86,1 miljoni kroonise puksiirlaeva ehitus on tülli keeranud laeva ehitaja OÜ BLRT Laevaehituse ning aluse tellija ASi PKL.

?Ehituse käigus tellis AS PKL ehitajalt BLRT Laevaehitus projekti rohkearvulisi muudatusi ning nendest muudatustest tingitud lisatöid,? ütles BLTR Grupi õigusdirektor Mihhail Gnidin. ?Kuid praegu keeldub tellija tasumast lisatööde eest. Kokku kallines laeva maksumus ligikaudu 15%.?

Eesti Päevalehega vesteldes rõhutas ta, et BLRT Grupp on kaalunud ka laeva müümist, kui PKLiga kokkulepet ei saavutata. ?Me ei saa lõputult oodata, kuni see tüli laheneb. Oleme nõus PKLile nende kulud katma, et siis laev turul müüa, kuid ka sellega ei ole PKL nõus,? ütles Gnidin.

Tema hinnangul on tegemist erilaevaga, millesarnast Eesti laevaehitajad veel ehitanud pole ning milline on väga konkurentsivõimeline maailmaturul. Laeva võib juhtida üks inimene.

ASi PKL nõukogu esimees Rein Tõntson ütles aga, et BLRT väidetud lisatööde all on tegemist laevaehitusettevõtte töö puudujääkide kõrvaldamisega või tellija nõudmisega hoida kinni lepingus ettenähtud laeva tehnilisest kirjeldusest.

?Meilt nõutakse lisatööde nime all raha ka selle eest, et laevaehitaja oli sunnitud klassiühingu järelevalve poolt avastatud puudujäägid kõrvaldama. Meil on lepingus täpselt kirjutatud, mis asi on lisatöö. Me ei tellinud BLRT-lt praktiliselt üldse lisatööd. Selle eest pole me nõus täiendavalt maksma,? ütles Tõntson.

?Meie seisukoht on, et toogu BLRT meile paberid, mis tõestavad, et tegu on lisatööga. Kogu protseduur on lepingus kirjas, sellest tuleks kinni pidada,? ütles Tõntson

BLRT Grupi juristid on olukorda analüüsinud ja leiavad, et tellija on läinud vastuollu võlaõigusseadusega, kui keeldub lisatööde eest maksmast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing