EPL: Vene veterinaarid väisavad uuesti Eesti firmasid

18. oktoober 2004, 08:04

Oktoobri lõpus tulevad Eestisse taas Venemaa veterinaarametnikud, et väisata selleks soovi avaldanud toiduainetööstusi.

Kontrollreid algab 26. oktoobril ja lõpeb 11. novembril ning selle käigus on plaanis külastada 36 kalandusettevõtet, 14 piimandusettevõtet ja nelja lihatööstust. Eelmine Vene veterinaaride reid toimus juuli lõpust augusti alguseni. Möödunud korral sai kontrollitud 36 ettevõttest ekspordiloa vaid 16, kirjutab Eesti Päevaleht.

OÜ Marwel Mereroog tsehhijuhataja Tõnu Süldi arvates ei langetanud Vene veterinaarid möödunud korral otsust ? kes saab ja kes ei saa ekspordiluba ? siin Eestis olles, vaid see anti neile Moskvast. ?Mul on selline tunne, et tegemist oli poliitilise otsusega, sest näiteks meie ei teagi täpselt, miks me luba ei saanud. Mõningaid miinuseid siin kohapeal välja toodi ? nagu näiteks, et meil ei olnud tsehhi ukse juures desomatte, vaid välisjalatsitele pealetõmmatavad sinised kilesussid.

On ikkagi kuidagi kummaline, et me ei saanud Venemaale eksportimise luba, kuigi meil on juba ammu load ekspordiks Ukrainasse ja Euroopa Liitu,? rääkis Süld. Nüüd on desomatid olemas ja oodatakse uuesti inspektoreid.

Et tegemist võis olla poliitilise otsusega, arvab ka OÜ Delimeat juhataja Roland Lepp: ?Arvan, et need otsused tehti poliitilistel kaalutlustel ja kui tahta, siis leiab alati formaalse põhjuse, miks keelduda. Me ei pea vajalikuks raisata seda raha ja aega uuesti veel ühe inspektorite reidi jaoks, kui tulemus on ikka ette teada.?

Uuest kontrollreidist ütles ära ka Valga Lihatööstuse juht Elmut Paavel, kelle sõnul läks inspektorite kohaletoimetamine, majutamine ja toitlustamine maksma kümme tuhat krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing