Tallink plaanib börsileminekut või ühinemist

18. oktoober 2004, 15:19

Tallink finantsjuhi Marek Mägi sõnul võib ettevõte minna börsile või ühineda mõne konkurendiga, et laiendada tegevust, kirjutab Bloomberg.

?Me oleme mõelnud minna börsile,? ütles Tallinki finantsjuht Marek Mägi. ?Me arutame lähitulevikus ka võimalikku ühinemist ja laevastiku uuendamist,? lisas Mägi.

Firmal on õigus osta kruiisilaev Aker Yardsi Soome üksuselt, see oleks suurem kui kaks viimati soetatud laeva, mis maksid kokku 300 miljonit eurot. Tallinki konkurentidest pole Silja Line ega Viking Line ostnud viimase kümne aasta jooksul ühtegi uut laeva. Tallink ei pea praegu ühinemisläbirääkimisi, kuid Mägi sõnul on edaspidi turul oodata muutuseid.

Tallinki kasumile on mõjunud negatiivselt kütusekulu tõus ja maksuvaba kaubamüügi vähenemine. Firma aastakasum langes 18 protsenti, 314 miljoni kroonini. Samas käive kasvas 16 protsenti, 3,48 miljardi kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing