• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi politsei hoiatab baltlaste kuritegevuse eest

  Pärast Eesti, Läti ja Leeduga viisavabaduse kehtestamist 1997. a on baltlaste organiseeritud kuritegevus Rootsis plahvatuslikult kasvanud.

  Seda väidab Stockholmi politsei kriminaalinspektor Håkan Johansson, kelle andmeil on pealinna piirkonnas loodud hästi toimiv kuritegevusvõrk, mis tegeleb röövimiste, narkoäri ja prostitutsiooniga, kirjutab Dagens Nyheter.
  Eriti laialt levinud on vargused suvilates ja majades ning autodesse sissemurdmine ja nende ärandamine.
  Näiteks juulis sõitis Rootsi Kapellskäri üheksa noort leedulast, kes politsei andmeil on teinud riigis vähemalt viissada autodesse sissemurdmist.
  Üldjuhul saabuvad noored kurjategijad parvlaevaga Rootsi, kohtuvad kontaktisikuga, saavad ülesande ja panevad lühikese ajaga toime hulgaliselt kuritegusid ning lahkuvad siis riigist. Varastatud kraam peidetakse mõneks ajaks ära ja saadetakse siis kas postipakiga või veoautoga riigist välja.
  Rootsi politseid teeb eriti murelikuks asjaolu, et isegi lihtsate kuritegude puhul on kasutatud üsna jõhkrat vägivalda.
  Alates 2001. aastast, mil Rootsi politsei lõi üleriigilise andmebaasi riiki saabunud kurjategijate kontaktisikutest, on sinna kantud 151 nime.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Donald Trumpi meediafirma läheb kaasama 1 miljardit dollarit
Ameerika Ühendriikide endise presidendi Donald Trumpi uus meediaettevõte teatas, et jõudis kokkulepeteni kaasata investoritelt ligikaudu 1 miljard dollarit, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide endise presidendi Donald Trumpi uus meediaettevõte teatas, et jõudis kokkulepeteni kaasata investoritelt ligikaudu 1 miljard dollarit, vahendab Reuters.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.