Majutusettevõtted saavad hakata järku taotlema

19. oktoober 2004, 14:29

Turismiseaduse muutmise eelnõu kohaselt saaksid tuleva aasta novembrist lisaks hotellidele hakata järke taotlema ka kõik teised majutusettevõtted.

Seni riiklikult toiminud järgunõuete süsteemi korraldamine antakse üle majutusettevõtteid ühendavatele katusorganisatsioonidele.

Kehtiva turismiseaduse kohaselt klassifitseeritakse Eestis üksnes hotelle ning järkude omistamine toimub majandus- ja kommunikatsiooniministri poolt. Järgunõuete täitmine ehk hotellile tärnide taotlemine on vabatahtlik.
Järkude süsteemi laiendamine kõigile majutusettevõtetele võimaldab korrastada turgu ning annab tarbijale asjakohast teavet ka näiteks turismitalude, kämpingute või puhkemajade teenindustaseme kohta.

Eelnõus nähakse ette, et järgu võib konkreetset liiki majutusettevõttele anda ja ära võtta vastavat liiki majutusettevõtteid ühendav või nende kvaliteedialast tegevust arendav organisatsioon. Järgu omistamise õiguse annab majandus- ja kommunikatsiooniminister, lähtudes eelkõige majutusettevõtjaid koondava organisatsiooni administratiivsest suutlikkusest, esindatavate liikmete arvust ja üle-eestilisest tegevuspiirkonnast.
Riigilõiv toimingutelt kaotatakse ning tasud järgu omistamise eest hakkavad laekuma süsteemi korraldavale organisatsioonile.

Truismiseaduse muutmise eelnõuga muutub tulevikus majutusettevõtete regulatsioon ning täpsustuvad järelevalve alased sätted. Seni majutusettevõtetele paberkujul väljastatud tunnistusi hakkab asendama elektrooniline registreering majandustegevuse registris.

MKM saatis eelnõu kooskõlastusringile. Seadusemuudatuse kavandatav jõustumistähtaeg on 2005. aasta 1. november.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing