• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pohjanheimo kohtuasja arutelu pole aasta jooksul alanud

  Ülle Suurhans-Pohjanheimo maksupettuse kohtueelne uurimine jõudis lõpule juba eelmise aasta oktoobris, kuid Tallinna linnakohus pole siiani isegi mitte esimese istungini jõudnud. Põhja ringkonnaprokurör Maria Sutt ütles, et viimati pidi istung toimuma 29. septembril, kuid lükati edasi novembrisse, sest Ülle Pohjanheimo abikaasast kaaskohtualune Hannu-Tapani Pohjanheimo oli haige. Jaanuaris jäi kohtuistung ära advokaadi Aadu Lubergi hõivatuse tõttu, märtsis esitas aga kaitsja tõendi oma kliendi haiguse kohta.
  Maksupettuste uurimise keskuse koostatud süüdistuse järgi esitas Ülle Pohjanheimo OÜ Eespert juhatuse liikmena 1997. aasta jaanuarist 1998. aasta septembrini valeandmeid sisaldavaid käibedeklaratsioone, mille tagajärjel peteti maksuametilt välja 782 815 krooni. Paberitel kajastatud eksporti Venemaale, Norrasse, Leetu ja Soome tegelikult ei toimunud. Hannu-Tapani Pohjanheimo võltsis süüdistuse järgi OÜ Eespert juhatuse liikmena dokumente ja koostas valeandmeid sisaldavaid käibedeklaratsioone. See võimaldas tema abikaasal petta maksuametilt välja üle 58 000 krooni.
  Hiljem liitis kohus neile süüdistustele veel ühe. Selle järgi süüdistatakse Ülle ja Hannu-Tapani Pohjanheimot selles, et nad esitasid maksuhaldurile OÜ Privoleen ja OÜ Suurhans juhatuse liikmetena käibedeklaratsioonides valeandmeid, rääkis Sutt. OÜ Privoleen tekitatud kahju oli 1,024 ja OÜ Suurhans puhul 1,87 miljonit krooni. Kokku süüdistatakse perekond Pohjanheimot seega riigile 3,7 miljoni krooni suuruse kahju tekitamises.
  Ülle Suurhans-Pohjanheimol on omanimeline moemaja Tallinnas Rüütli tänavas, kus lasevad endale rõivaid õmmelda mitmed Eesti prominendid. Süüdistused puudutavad aega, mil moekunstnik tegeles kodutehnika ekspordi ja impordiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.