Suured fondid on varunud börsile mineva Teede REV-2 aktsiaid

Annika Matson 20. oktoober 2004, 00:00

?Tänavu enam börsile ei jõua, sest põhikirjas oli juriidiline apsakas ja see tuleb aktsionäride koosolekul ära muuta,? ütles Teede REV-2 juht Peeter Vilipuu. Aktsionärid kutsutakse kokku 12. novembril.

Järgmise aasta alguses kavatseb ettevõte siiski börsile jõuda. Vilipuu täpsustas, et börsile minek on firma aktsionäride kokkuleppes kirjas juba 1998. aastast ja päevakorrast pole see kunagi maas olnud.

Uut aktsiaemissiooni firma börsile minekul korraldama ei hakka, kui, siis müüakse olemasolevaid aktsiaid. ?Meil on juba praegu ligi 100 aktsionäri, nende seas nii fonde kui ka eraisikuid,? möönis Vilipuu.

Firma juhtkonnast on suurimad aktsionärid Peeter Vilipuu ja Lembit Makstin, kummalegi kuulub 18,1 protsenti firmast. Vilipuu sõnul on ka teistel juhatuse liikmetel aktsiaid, kuid vähem.

Vilipuu sõnul on konkurents teedeehituses üha tihenemas. Äriregistri andmetel on Eestis 99 firmat, kelle põhikirjas on tegevusalana märgitud teedeehitus. Vilipuu sõnul on sektorisse sisenenud kõik suuremad ehitajad, näitena tõi ta Merko Ehituse, Eesti Ehituse, Skanska ja Kogeri & Partnerid.

Vilipuu sõnul on Teede REV-2 ostmise vastu huvi tundnud ka välisinvestorid. ?Aga nemad tahaksid kogu ettevõtet korraga saada,? möönis mees. ?Kogu ettevõtet maha müüa on veel vara, tahame ikka ise veel firmat arendada,? märkis Vilipuu.

Äripäev kirjutas juuni alguses, et Hansapank vahendas mai lõpus ja juuni alguses 310 000 Alta Capitalile kuulunud Teede REV-2 aktsiat ehk veerandi ettevõtte müüki mitmesugustele investoritele hinnaga 190 krooni tükk. 25 000 aktsiat jättis pank oma investeerimisfondidesse, enamiku Balti Kasvufondi portfelli.

Teede-ehitusfirmal Teede REV-2 on kokku 1,25 miljonit aktsiat.

?Usun, et Teede REV-2 aktsiate noteerimine Tallinna börsil toimub lähiajal,? ütles Sampo investeerimisfondide juht Alo Kullamaa.

Teede REV-2 aktsiaid on Sampo Uues Euroopa Fondis ning Sampo Baltic Asset Managementi hallatavates investeerimisportfellides. Sampo Uue Euroopa fondile kuulub 14 000 firma aktsiat ehk 3,7 protsenti fondi koguvarast. Sampo Balti Investeerimisfond omab 65 000 aktsiat ehk 2 protsenti fondi kogumahust. Aktsiad osteti Kullamaa sõnul 190 krooniga.

Kullamaa oletab, et kuna aktsiate kinnise pakkumise korraldas Hansapank, siis ilmselt korraldab tema noteerimisegi.

?Konkurents on kõige teravam teema Teede REV-2 investeeringu puhul,? ütles Kullamaa. Samas möönis ta, et olukord ei saa enam palju hullemaks minna, sest kõik arvestatavad tegijad on juba turul.

Hansa Investeerimisfondide portfellides on kokku 25 000 Teede REV-2 aktsiat. ?Hansa Balti Kasvufondi kümne suurema investeeringu seas Teede REV-2 ei ole,? möönis fondijuht Alvar Roosimaa. Tema sõnul osteti aktsiad tänavu kevadel, kui Alta Capital suure osa oma osalusest maha müüs.

Alta Capital müüs kevadel 23 protsenti Teede REV-2st ja sai selle eest 58,9 miljonit krooni. Hetkel on Alta Capitali osalus Teede REV-2 investeerimisfirma omaniku Jaanus Rahumaa sõnul ligi 3 protsenti.

Teede REV-2 on meie jaoks väga huvitav ja suure potentsiaaliga firma, sest Eesti teed on ikka väga kohutavas seisus. Eesti teede-ehitusfirmadel ei tasu karta, sest eraldatavast eurorahast saab enamik neist käivet kasvatada.

East Capitali Balti fondile kuulub 50 000 Teede REV-2 aktsiat, mis on fondi mahust 0,5 protsenti. Kui me need aktsiad ostsime, oli meil kokkulepe, et firma läheb börsile selle aasta lõpuks. Aga pole hullu, kui aktsiate noteerimine tuleva aasta algusesse edasi lükkub. Teoks saab see kindlasti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing