• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suured fondid on varunud börsile mineva Teede REV-2 aktsiaid

  ?Tänavu enam börsile ei jõua, sest põhikirjas oli juriidiline apsakas ja see tuleb aktsionäride koosolekul ära muuta,? ütles Teede REV-2 juht Peeter Vilipuu. Aktsionärid kutsutakse kokku 12. novembril.
  Järgmise aasta alguses kavatseb ettevõte siiski börsile jõuda. Vilipuu täpsustas, et börsile minek on firma aktsionäride kokkuleppes kirjas juba 1998. aastast ja päevakorrast pole see kunagi maas olnud.
  Uut aktsiaemissiooni firma börsile minekul korraldama ei hakka, kui, siis müüakse olemasolevaid aktsiaid. ?Meil on juba praegu ligi 100 aktsionäri, nende seas nii fonde kui ka eraisikuid,? möönis Vilipuu.
  Firma juhtkonnast on suurimad aktsionärid Peeter Vilipuu ja Lembit Makstin, kummalegi kuulub 18,1 protsenti firmast. Vilipuu sõnul on ka teistel juhatuse liikmetel aktsiaid, kuid vähem.
  Vilipuu sõnul on konkurents teedeehituses üha tihenemas. Äriregistri andmetel on Eestis 99 firmat, kelle põhikirjas on tegevusalana märgitud teedeehitus. Vilipuu sõnul on sektorisse sisenenud kõik suuremad ehitajad, näitena tõi ta Merko Ehituse, Eesti Ehituse, Skanska ja Kogeri & Partnerid.
  Vilipuu sõnul on Teede REV-2 ostmise vastu huvi tundnud ka välisinvestorid. ?Aga nemad tahaksid kogu ettevõtet korraga saada,? möönis mees. ?Kogu ettevõtet maha müüa on veel vara, tahame ikka ise veel firmat arendada,? märkis Vilipuu.
  Äripäev kirjutas juuni alguses, et Hansapank vahendas mai lõpus ja juuni alguses 310 000 Alta Capitalile kuulunud Teede REV-2 aktsiat ehk veerandi ettevõtte müüki mitmesugustele investoritele hinnaga 190 krooni tükk. 25 000 aktsiat jättis pank oma investeerimisfondidesse, enamiku Balti Kasvufondi portfelli.
  Teede-ehitusfirmal Teede REV-2 on kokku 1,25 miljonit aktsiat.
  ?Usun, et Teede REV-2 aktsiate noteerimine Tallinna börsil toimub lähiajal,? ütles Sampo investeerimisfondide juht Alo Kullamaa.
  Teede REV-2 aktsiaid on Sampo Uues Euroopa Fondis ning Sampo Baltic Asset Managementi hallatavates investeerimisportfellides. Sampo Uue Euroopa fondile kuulub 14 000 firma aktsiat ehk 3,7 protsenti fondi koguvarast. Sampo Balti Investeerimisfond omab 65 000 aktsiat ehk 2 protsenti fondi kogumahust. Aktsiad osteti Kullamaa sõnul 190 krooniga.
  Kullamaa oletab, et kuna aktsiate kinnise pakkumise korraldas Hansapank, siis ilmselt korraldab tema noteerimisegi.
  ?Konkurents on kõige teravam teema Teede REV-2 investeeringu puhul,? ütles Kullamaa. Samas möönis ta, et olukord ei saa enam palju hullemaks minna, sest kõik arvestatavad tegijad on juba turul.
  Hansa Investeerimisfondide portfellides on kokku 25 000 Teede REV-2 aktsiat. ?Hansa Balti Kasvufondi kümne suurema investeeringu seas Teede REV-2 ei ole,? möönis fondijuht Alvar Roosimaa. Tema sõnul osteti aktsiad tänavu kevadel, kui Alta Capital suure osa oma osalusest maha müüs.
  Alta Capital müüs kevadel 23 protsenti Teede REV-2st ja sai selle eest 58,9 miljonit krooni. Hetkel on Alta Capitali osalus Teede REV-2 investeerimisfirma omaniku Jaanus Rahumaa sõnul ligi 3 protsenti.
  Teede REV-2 on meie jaoks väga huvitav ja suure potentsiaaliga firma, sest Eesti teed on ikka väga kohutavas seisus. Eesti teede-ehitusfirmadel ei tasu karta, sest eraldatavast eurorahast saab enamik neist käivet kasvatada.
  East Capitali Balti fondile kuulub 50 000 Teede REV-2 aktsiat, mis on fondi mahust 0,5 protsenti. Kui me need aktsiad ostsime, oli meil kokkulepe, et firma läheb börsile selle aasta lõpuks. Aga pole hullu, kui aktsiate noteerimine tuleva aasta algusesse edasi lükkub. Teoks saab see kindlasti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Lääne-Viru suurpõllumehe seakasvatuse pankrotipessa jäi 1,22 miljonit eurot
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.