Maksuamet koolitas 9 kuuga 10 600 maksumaksjat

20. oktoober 2004, 15:32

Maksu- ja tolliamet teatas, et koolitas 9 kuuga 10 600 maksumaksjat, viies viimase 3 kuu jooksul läbi 63 tasuta koolitust 2000 inimesele.

'Minu arvates on paljude ettevõtete ja isikute ebatäpsuste maksudeklaratsioonides põhjustatud mitte niivõrd tahtlikust tegevusest, sooviga maksude tasumise osas pettusi korda saata, vaid informatsiooni puudusest ja ebapiisavast koolitusest,? ütles maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja teeninduse alal Avo Rõõmussaar.

'Ma isegi julgeks meie poolt läbiviidud kliendikoolituste arvu võrrelda Eesti suurimate koolitamisele spetsialiseerunud ettevõtetega,' lisas Rõõmussaar.

Tänavuse aasta lõpu koolitused keskenduvad käibemaksuseadusele, muutustele maksuseadustes, füüsilise isiku ja mittetulundusühingu maksustamisele ning maksuaruandlusele ja tollitariifistiku rakendamisel tekkinud probleemidele.

Füüsilise isikust ettevõtjatele pakutakse koolitust raamatupidamise, käibemaksu ja tuludeklaratsioonis tulude- kulude arvestuse kohta, aruandlust puudutavad koolitused hõlmavad deklaratsioonide täitmist e-maksuametis, ühendusesisese kaubakäibe deklareerimist (KMD, VD, VDP) ning maksudeklaratsioonides (vormid TSD, KMD, VD) esinevate enamlevinud vigade vältimist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing