Villy Paimets • 20. oktoober 2004 kell 22:00

Tallinn sai odavamad nõunikud

Linnapea Tõnis Palts ütles, et poliitilised nõunikud tuleks selgemalt välja tuua ning nad peaksid koos oma nõustatavaga ka lahkuma. Seni on poliitiliste nõunike töölt vabastamine tihti formaalsuste taha takerdunud.

Alates tänasest töötavad linnavalitsuse kantseleis nõunikena kommunikatsiooninõunik Jaano-Martin Ots, rahandusnõunik Terko Jakobson ja linnapea nõunikud Relika Alliksaar ning Enn Kirsmann. Kuna eelmised nõunikud koondati, loodi täiesti uued ametikohad ametipalgaga 12 400 krooni kuus.

Tallinna avalike suhete direktoriks kinnitati eile Ain Saarna, palk jääb tal Allan Alakülaga samaks ? 27 400 krooni kuus. Ühtlasi likvideeriti eilsel istungil rahvastikuküsitluste büroo, kus töötas kaks inimest. Eile otsustatuga võidab uus linnavalitsus poliitiliste nõunike ja rahvastikuküsitlejate pealt iga kuu kokku ligi 80 000 krooni.

Paltsu sõnul ei too oma nõunike linnavalitsusse kaasamine parteile olulist majanduslikku kasu. ?Pigem tekitab see probleeme,? ütles Palts, ?meie nõunikud peavad siin linnavalitsuses ka teiste erakondade inimesi nõustama hakkama.?

Värske kommunikatsiooninõunik Jaano-Martin Ots ütles, et Rahvaliidu abilinnapeale on ette nähtud nõunik ja abi. Abilinnapea Vladimir Maslovi sõnul jätkab abina referent Raul Vanem, senine nõunik Pille Arjakas vabastati linnavalitsuse eilse otsusega oma ametikohalt.

1. oktoobri seisuga oli Tallinna linnakantseleis tööl 15 inimest, kelle ametinimetus sisaldas sõna ?nõunik?, keskmise kuupalgaga 14 107 krooni.

Tallinna linnavalitsus on lahkumishüvitisteks ja -preemiateks kulutanud juba üle miljoni krooni.

Hetkel kuum