• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulemused liigutasid aktsiaid

  Eile mõjutasid aktsiate hindu kvartalitulemused ? seda nii Soomes-Rootsis kui ka USAs.
  Börsipäeva algul avaldas kvartalitulemused USA suuruselt teine pank JPMorgan Chase & Co.
  Panga aktsia oli kella 17.20ks langenud kolm protsenti, 36,85 dollarile. JPMorgani kvartalikasum jäi suuresti alla analüütikute ootustele. Panga kolmanda kvartali kasum kukkus 13 protsenti. Osaliselt olid languses süüdi Bank One?i ülevõtmisega seotud kulud. Juhul, kui Bank One?i kulusid poleks olnud ja raamatupidamispõhimõtted poleks muutnud, oleks panga kasum olnud 2,2 mld dollarit ehk 0,60 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid pangalt Thomson First Calli andmetel 0,74 dollari suurust kasumit aktsia kohta.
  Pfizeri aktsia hind langes 1,1 protsenti, 28,70 dollarile, hoolimata 50protsendisest kasumi kasvule mullu sama perioodiga võrreldes. Osa kulusid arvestamata teenis ravimitootja 0,55 dollarit aktsia kohta. Firma jäi hätta analüütikute käibeootuse täitmisega. Pfizeri käive kasvas 4 protsenti, 12,83 mld dollarile, analüütikud tahtsid näha 13,23 mld dollari suurust käivet.
  Rootsi suuruselt teise sideoperaatori Tele2 aktsia hind kukkus 12,1%, 232 Rootsi kroonile. Firma eile avaldatud kolmanda kvartali tulemus valmistas analüütikutele pettumuse.
  Soome firma Compteli aktsia hind kukkus 9,1 protsenti, 2,01 eurole. Comptel valmistab tarkvara sidefirmadele, näiteks Deutsche Telekomile. Firma kulud kasvasid samas tempos käibega. Tarkvaratootja teenis 0,02 euro suuruse kvartalikasumi aktsia kohta. Firma käive kasvas 11 protsenti, 13,3 mln eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.