Tulemused liigutasid aktsiaid

Romet Kreek 21. oktoober 2004, 00:00

Eile mõjutasid aktsiate hindu kvartalitulemused ? seda nii Soomes-Rootsis kui ka USAs.

Börsipäeva algul avaldas kvartalitulemused USA suuruselt teine pank JPMorgan Chase & Co.

Panga aktsia oli kella 17.20ks langenud kolm protsenti, 36,85 dollarile. JPMorgani kvartalikasum jäi suuresti alla analüütikute ootustele. Panga kolmanda kvartali kasum kukkus 13 protsenti. Osaliselt olid languses süüdi Bank One?i ülevõtmisega seotud kulud. Juhul, kui Bank One?i kulusid poleks olnud ja raamatupidamispõhimõtted poleks muutnud, oleks panga kasum olnud 2,2 mld dollarit ehk 0,60 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid pangalt Thomson First Calli andmetel 0,74 dollari suurust kasumit aktsia kohta.

Pfizeri aktsia hind langes 1,1 protsenti, 28,70 dollarile, hoolimata 50protsendisest kasumi kasvule mullu sama perioodiga võrreldes. Osa kulusid arvestamata teenis ravimitootja 0,55 dollarit aktsia kohta. Firma jäi hätta analüütikute käibeootuse täitmisega. Pfizeri käive kasvas 4 protsenti, 12,83 mld dollarile, analüütikud tahtsid näha 13,23 mld dollari suurust käivet.

Rootsi suuruselt teise sideoperaatori Tele2 aktsia hind kukkus 12,1%, 232 Rootsi kroonile. Firma eile avaldatud kolmanda kvartali tulemus valmistas analüütikutele pettumuse.

Soome firma Compteli aktsia hind kukkus 9,1 protsenti, 2,01 eurole. Comptel valmistab tarkvara sidefirmadele, näiteks Deutsche Telekomile. Firma kulud kasvasid samas tempos käibega. Tarkvaratootja teenis 0,02 euro suuruse kvartalikasumi aktsia kohta. Firma käive kasvas 11 protsenti, 13,3 mln eurole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing