Tallinna piimatööstus tõstab järsult piima hinda

21. oktoober 2004, 13:15

Eesti suurim piimatoodete valmistaja Tallinna Piimatööstus tõstab alates novembrist joogipiima hinda, teatas ettevõte.

Liitrise Tere kilepiima eest tuleb kaupluses maksta varasemast kroon rohkem.

Ligi aasta tagasi hakkas Tallinna Piimatööstus kohalikele tootjatele toorpiima eest varasemast märgatavalt rohkem maksma. Selle sammuga soovisime parandada kohalike tootjate konkurentsivõimet ja koos vastu astuda naaberriikidest sissetoodavale odavale ning tihti mitte kõige kvaliteetsemale piimale, ütles Tallinna Piimatööstuse juhatuse esimees Kadi Lambot.

Eelolev hinnakorrektsioon on osa kokkuostuhindade tõusust. 'Tahame jätkuvalt tagada, et tarbijad saavad kvaliteetseid piimatooteid. Peame eriti oluliseks, et need oleks valmistatud Eesti tootjate toorainest. Võiksime toorpiima mujalt tuua ning loobuda koostööst kohalike tootjatega, kuid see oleks lühinägelik samm, mida Tallinna Piimatööstus kindlasti ei soovi astuda,' lisas Lambot.

'Tõstsime eelmise aasta lõpus järsult toorpiima kokkuostuhinda. Alustasime suhtumise muutmisest põllumeestesse ja saavutasime selle, et siinsetele tootjatele hakati piima eest maksma rohkem kui kunagi varem,' selgitas Lambot. 'Juhin tähelepanu sellele, et pärast viimast suurt kokkuostuhinna tõusu eelmise aasta lõpus säästsime Eesti inimesi hinnatõusust: joogipiima letihind ei kerkinud.' Tallinna Piimatööstuse juhatuse esimehe sõnul on nüüd selles pikas ahelas kord letikauba käes.

'Kavandame joogipiima hinda tõsta alates 1. novembrist,' ütles Lambot. Tallinna Piimatööstuse arvutuste kohaselt hakkab liitrine Tere kilepiim maksma varasemast umbes kroon rohkem, kaupluse juurdehindlusest sõltuvalt on uus hind kuni 7 krooni ja 50 senti. Tere piima liitrise kartongpaki uus hind on Tallinna Piimatööstuse arvutuste kohaselt kuni 9 krooni ja 10 senti.

Kavandatav hinnatõus puudutab põhipiimatooteid: joogipiima nii kile- kui ka kartongpakendis, rõõska ning hapukoort.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing