Ülo Toomsalu • 21. oktoober 2004 kell 6:04

EPL: Odav Eesti piim on ajanud Soome tootjad marru

Soomes Jyväskyläs tekitab kohalike piimatootjate seas pahameelt asjaolu, et Eestis toodetud piima antakse klientide kauplusse meelitamise nimel poolmuidu.

Septembris kirjutas Eesti Päevaleht Soome linnas Jyväskyläs toimuvast hinnarallist, kus sealsete kaubanduskeskuste vahelise rebimise tulemusena müüdi Eestis toodetud Euroshopperi piima 1 eurosendiga (15,65 senti) liiter. Nüüd on asjade käik võtnud uue pöörde.

Ajaleht Keskisuomalainen kirjutas, et Soome piimatootjad marssisid Jyväskylä kauplustesse ja ostsid umbes tunniga kogu müügis olnud soodushinnaga piima ära. Tootjate sõnum oli seejuures, et ?pigem joodame selle piima vasikatele, kui lubame säärasel häbil jätkuda?.

Nimelt saabus selle nädala teisipäeval Jyväskylässe umbes kuue kohaliku maakonna paarsada tootjat, kes sellisel viisil protestisid odavate hindade vastu. Protesti alustati Seppälä Citymarketis ning eesmärgiks oli seatud soodushinnaga piima kokkuostmist seni jätkata, kuni kauplused omavahelise hinnaralli lõpetavad.

Euroshopperi-nimelist piima Soome turule tootva ASi Rakvere Piim juht Jaanus Vihand ütles, et nemad oma toodangut Soome tavapärasest odavamalt ei müü. ?Me ei müü piima sinna mingi hullumeelselt odava hinnaga. Meie eesmärk on raha teenida,? ütles Vihand.

Hetkel kuum