21. oktoober 2004 kell 11:52

Leedu taotleb Ignalina reaktorile ajapikendust

Leedu valitsus soovib, et Euroopa Liit kaaluks võimalust Ignalina tuumajaama esimese reaktori sulgemise edasilükkamiseks.

Vastasel juhul võib Balti riikides tippkoormuse ajal energiakatkestusi tulla, ütles Leedu peaministri Algirdas Brazauskase pressiesindaja Nemira Pumprickaite agentuurile Bloomberg.

Leedu ning naaberriikide Venemaa, Valgevene, Läti ja Eesti elektritootjad soovivad, et Ignalina 1500 megavatise reaktori käigusoleku aega pikendatakse kuni Kaliningradis hakkab tööle uus 450 megavatine soojusenergia jaam, ütles Pumprickaite.

Liitumiskõnelustel Euroopa Liiduga lubas Leedu Ignalina tuumajaama esimese reaktori sulgeda 2005. ja teise reaktori 2009. aastaks. Euroopa Liit lubas Leedule selleks ajavahemikuks 2007-2013 eraldada 815 miljonit eurot.

Hetkel kuum