21. oktoober 2004 kell 22:00

Oks ja Edur tantsivad Vanemuise ?Pulmareisis?

Inglise Rahvusliku Balleti hinnatud külalissolistid Age Oks ja Toomas Edur tantsivad peaosi täna, 22. oktoobril Vanemuise teatris esietenduvas tantsulavastuses ?Pulmareis?.

?Pulmareisi? muusika on kirjutanud Transilvaaniast pärit ungari helilooja Sandor Kallos ning koreograaf-lavastaja on Mai Murdmaa. Age Oksa ja Toomas Eduri kõrval näeb külalistena tantsimas veel Estonia priimabaleriini Kaie Kõrbi ning noort ja andekat koreograafi-tantsijat Dmitri Harchenkot.

Pulmapidu laevatekil. Abielluvad rikas pruut ja rikas peigmees. Kõik tundub olevat uhke. Peagi aga ilmneb, et õnn on illusoorne ning tegelikkus julm. Pulmapidu areneb jõhkraks orgiaks ja kulmineerub tormiga, mille ajal peigmees kukub üle parda. Meres ühineb ta vee stiihiaga, mida kehastab Undiin. Kui Undiin peigmehe tagasi pardale viib, näeb noormees maailma uue pilguga ja ei suuda sellega enam kohaneda. Kirgastununa jääb ta üksi.

Mai Murdmaa sõnul võib tema lavaversiooni Undiini-legendist nimetada neoromantiliseks. ?Siin on olemas romantilise balleti elemendid ? tegelikkus ning selle vastandiks kujuteldav, irreaalne maailm. Romantiline stiil ärgitab püüdlust just selle kujuteldava ideaali poole, nii on see ka meie ?Pulmareisi? Undiiniga.?

?Pulmareisi? esietendus algab 22. oktoobril kell 19 Vanemuise suures majas.

Hetkel kuum