21. oktoober 2004 kell 13:11

Piimatootja: piima kokkuostuhinna üle ei saa viriseda

Eesti ühe suurema piimatootja Tartu Agro juhi Aavo Mölderi sõnul on piima kokkuostuhind praegu selline, et viriseda ei ole küll põhjust.

'Piima kokkuostuhinnad pole aastase lepingu teinud ettevõtjatel muutunud ja on 3.80-4 krooni piimakilo eest,' ütles Mölder. 'Hind oleneb sellest, kui suure tootjaga on tegemist. Väiksematele tootjatele ja suurtest teedest eemal asuvatele tootjatele on hind väiksem.'

Mölderi sõnul tunduvad möödas olevat ajad, kus tööstused teenisid vaid madala kokkuostuhinna arvelt. 'Piimatoodang on vähenenud, samas tööstustel on võimsust palju,' rääkis Mölder. 'Neljakroonise piima kokkuostuhinna üle ei saa nuriseda, kuid eks selle arvelt tuleb ka teisi hetkel mitte nii tulusaid tegevusalasid üleval pidada, näiteks seakasvatust.'

Tartu Agro toodab päevas üle 20 tonni piima, olles selle kogusega 10 Eesti suurema piimatootja hulgas.

Hetkel kuum