21. oktoober 2004 kell 22:00

Sadamateatris mängitakse krattidega

Vanemuine esietendab laupäeval, 23. oktoobril Sadamateatris lastelavastust ?Kratimäng?, kus kaks vahvat näitlejat ja kaks toredat kratinukku jutustavad Edgar Valteri lasteraamatul ?Isand Tuutu ettevõtmised? põhineva südamliku loo.

?Kratimängu? dramatiseerija ja lavastaja on Margus Kasterpalu ning kunstnikutöö tegid Kadri Karu ja Annika Aedma Viljandi Kultuuriakadeemiast. Krattidega mängivad Vanemuise teatri draamanäitlejad Katrin Pärn ja Aivar Tommingas.

?Kui täiskasvanud inimesi on elu õpetanud tegema vahet, mis on mängult ja mis päriselt, siis lapsinimestel on kõik päriselt ? ka see, mis täiskasvanu arust on mängult,? selgitas lavastaja Margus Kasterpalu. ??Kratimäng? on üles ehitatud just sellele äratundmisele, et kui näitlejad mängivad nagu lapsed, siis iga kord ei olegi päris selge, kust läheb piir tegeliku ja mänguliku vahel. Ning nii saab öelda tõsiseid ja valusadki asju, mida täiskasvanute pärismaailmas hästi öelda ei saaks.?

Isand Teodor oli muidu ikka üksi elanud. Temasuguseid kutsutakse vahel vanapoisteks. Aga ühel päeval ostis ta endale turult krati ? täpselt sellise, nagu me esivanemad neid teha oskasid. Olid need asjad siis omavahel seotud või mitte, aga mõned päevad hiljem tuli isand Teodorile veel üks ootamatu kostiline ? tütarlaps, kes seadis ennast sisse tema suures riidekapis.

Pärast esietendust on kõigil väikestel teatrikülastajatel võimalik Sadamateatris kratte meisterdada ja soovi korral oma kratid võistluselegi panna.

Autor: Tambet Kaugema

Hetkel kuum