• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suur osa esitatud kaubamärke jääb ELis registreerimata

  Suur osa esitatud kaubamärgitaotlusi jääb rahuldamata, kuna märk ei vasta nõuetele.
  Euroopa Ühenduse kaubamärgi registreerimisest keeldumise alused jaotatakse absoluutseteks ja suhtelisteks.
  Varasema kaubamärgi all mõeldakse Euroopa Liidu, selle liikmesriikide või Beneluxi kaubamärgiameti registris olevaid kaubamärke või rahvusvaheliste lepete alusel registreeritud kaubamärke.
  Euroopa Ühenduse kaubamärgitaotlusi võtavad vastu siseturu ühtlustamise amet (OHIM), liikmesriigi tööstusomandiamet või Beneluxi kaubamärgiamet. Avalduse võib esitada inglise, saksa, prantsuse, itaalia või hispaania keeles. Amet viib läbi otsingu varem neile esitatud kaubamärkide ning liikmesriikides registreeritud märkide osas.
  Kaubamärkidele, millel puudub originaalne lahendus, st puudub eristatavus ja meeldejäävus, ei ole otstarbekas taotleda euroregistreerimist. Minnes eksporttoodanguga Euroopa Liidu riikidesse, tuleb paljudel ettevõtetel vormistada toote projekteerimise käigus uus originaalne kaubamärk.
  Siseturu ühtlustamise ametile on kogu süsteemi kehtimise aja jooksul esitatud 392 243 taotlust, millest on registreeritud 223 172.
  Kaubamärke võib taotleda kuues eri liigis.
  Euroopa Ühenduse kaubamärkide registreering enam levinud liikide järgi on toodud graafikus. Seega näeme, et enim on levinud sõnamärgid, eelkõige ingliskeelsed.
  Autor: Ott Moorlat
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.