Baltika tõstis julgelt pead

Raivo Sormunen 25. oktoober 2004, 00:00

Rõivatootja ja -turustaja Baltika aktsia tõusis möödunud reedel enda kohta väga tugeva käibe najal 26,13 kroonini ehk ligi kolme kuu kõrgeima tasemeni.

Ligi veerand miljoni kroonine käive oli väärtpaberil suurim alates juunikuu keskpaigast. Samas pole reedesega võrdset või kõrgemat sulgemishinda nähtud pärast 27. juulit. Baltika aktsia hinna kiire tõus tugeva käibe najal annab alust loota, et aktsia võib lähitulevikus kindlamalt võtta suuna ülespoole. Tehniliselt muutuks aktsia veel tugevamaks, kui ta suudaks läbi murda 28,16 kroonist, mis on väärtpaberi viimase kaheksa kuu kõrgeim tase.

Rõivatootja majandustulemused on viimasel ajal olnud varasematest julgustavamad.

Ettevõtte plussiks saab pidada nii igakuiste müügiaruannete avaldamist kui ka kolmanda kvartali majandustulemuste päeva kindlaksmääramist ja investoritele teatamist. Möödunud esmaspäeval avaldatud kolmanda kvartali tulemustes võib esile tõsta viimase kümne kvartali suurimat, 3,64 miljoni kroonist kasumit (0,65 krooni aktsia kohta). Samuti on positiivne enam kui kümnendikune müügi efektiivsuse kasv ja kuuendikune käibe kasv. Lisaks veel see, et mahtude suurenemise juures on suudetud varusid vähendada.

Möödunud nädala esimese nelja päevaga 5,3% tõusnud Hansapanga aktsia lasi nädala viimasel päeval veidi õhku välja, sulgudes 124,39 kroonil ehk 1,4% miinuses. Hansapanga aktsia rekordiline sulgemishind oli ka reedese Äripäeva kaanelugu.

Kui ajalehed hakkavad aktsiatest tugeva häälega rääkima, võib aktsiabuum olla massidesse jõudnud ning väärtpaberid võib müüki panna, arvab osa irooniast lugupidavaid investoreid. See võib olla nii, kuid alati ka ei pruugi.

Näiteks ilmus täpselt kaks aastat tagasi kaanelugu Hansapanga rekordilisest kvartalikasumist. Pärast seda on aktsia lisanud hinnale 127%. ?Aktsiate rekordisadu börsil? oli ka näiteks selle aasta 7. jaanuari Äripäeva põhilugu. Pärast seda on toona kõrgtasemeid püstitanud Hansapanga, Saku Õlletehase ja Harju Elektri aktsia tõusnud veel vastavalt 41%, 7% ja 7% ning lisaks on ettevõtted maksnud dividende.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing