PM: Rootslased hakkavad autot tellima Tartu kaudu

25. oktoober 2004, 07:59

Rootsis eakaid ja puuetega inimesi sõidutav firma paneb Tartus tööle oma telefonikeskuse, kuhu töötajaid aitasid leida kohaliku tööhõiveameti nõustajad.

«Tartu telefonikeskuse töötajad hakkavad vastu võtma meie Rootsi klientide tellimusi ja edastama neid Rootsi,» selgitas Postimehele Rootsis transporditeenust pakkuva firma Samres Group üks omanik Börje Hed. «Pärast seda hoolitsevad meie Rootsi töötajad selle eest, et klient saaks talle vajalikul ajal sõiduki.»

Rootsis koostöös kohalike omavalitsustega eakatele ja puuetega inimestele 1993. aastast sõiduteenust pakkuval Samres Groupil on kodumaal kolm telefonikeskust. Nende töötajad võtavad ööpäevas vastu 3000-4000 kõnet. Firma korraldab aastas ligi 4,5 miljonit sõitu.

Tartusse rajatav telefonikeskus ei tähenda Rootsi telefonikeskuste sulgemist, ülikoolilinna keskus võtab osa rootslaste tööst enda kanda.

«Eesti on Rootsile lähedal ja hästi organiseeritud maa, siin on vähe korruptsiooni, eestlased räägivad rootsi keelt, siin on väikesed palgad ja suhteliselt kõrge haridustase,» põhjendas Hed. «Tartus on nõudlus rootsi keelt rääkivate inimeste järele väiksem kui Tallinnas, Tartul on Rootsiga pika ajalooga sidemed ja meie tulevased töötajad saavad Tartu Ülikooli juures õppida rootsi keelt.»

Täna hakkavadki 13 noort naist, kellest enamik on varem Rootsis töötanud lapsehoidjatena, Tartu Ülikoolis rootsi keelt õppima. Pärast jõule lisandub rootsi keele õppimisele telefonikeskuses vajalike oskuste omandamine. Praeguse kava järgi alustab Samres Group?i tütarfirma, Samreis Eesti ASi telefonikeskus tööd märtsi keskel.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing