25. oktoober 2004 kell 11:15

Euroopa börsid: Ericsson jätkab langust

Reedel nõrka tulevikuväljavaadet esitanud Ericssoni aktsia on sattunud investeerimispankade löögi alla ning kukkunud alla 20 Rootsi krooni taseme.

Maailma suurim mobiilside võrguseadmete tootja aktsia maksis kell 12:45 Stockholmi börsil 20,00 Rootsi krooni (-3,9%), olles eelnevalt käinud ära ka 19,80 krooni tasemel. Viimati käis aktsia allapool ümmargust taset 9. septembril.

Kui reedel oli aktsia 7,6% languse taga kolmanda kvartali raport, kus kompanii mainis mobiiloperaatorite investeeringute kasvu kahanemist ja 2005. aasta nõrka (2-5%) võrguseadmete turu kasvusuprognoosi, siis täna on väärtpaberi languse taga investeerimispangad, kes on asunud aktsia reitingut kärpima.

Lehman alandas Ericssoni reitingut esimest korda viimase pooleteise aasta jooksul ning andis väärtpaberile 22 Rootsi kroonise hinnasihi. Investeerimispank Morgan Stanley alandas aktsia hinnasihi 17,50 Rootsi kroonilt 16 Rootsi kroonini. Ainult DrKW näeb ettevõtet positiivses valguses, tõstes aktsia hinnasihi 43 Rootsi kroonilt 45 kroonini.

Euroopa börsidele teeb tervikuna muret tõusev nafta hind ja odavnev dollar, kuna esimene tõstab kulusid ja teine vähendab USAst saadavaid tulusid. Vana-mandrijuhtivad aktsiaindeksid olid keskpäevaks langenud keskmiselt pooleteist protsendi jagu.

Hetkel kuum