• Jaga lugu:

  SLÕL: Inglaste lehmalaut reostab jõge

  Inglaste firma lehmalauda sõnnikuhoidlast voolab juba pikemat aega virts ja sõnnik vihmaga otse Kodila jõkke, mis kannab reostuse looduskaitsealusesse Matsalu lahte.

  «See on tõesti kole! Kardan väga oma kaevuvee pärast,» tunnistab SL Õhtulehele Rapla vallas Kodila külas samanimelisest jõest vaid paarikümne meetri kaugusel elav vanem naine.
  «Asi on olnud hull sellest ajast peale, kui farm möödunud sügisel iirlaste ja inglaste kätte läks,» räägib naine. «Enne seda ei olnud haisu ega voolanud sõnnik ja virts jõkke. Uued ülemused on lihtsalt väga hoolimatud. Nemad ise kohapeal ei ole ega näe, mis siin tegelikult toimub.»
  Omanikud on laudatöötajatel suupaotamise karmilt keelanud, kuid üks neist poetab siiski, et sõnniku jõkkesattumine oli lihtsalt õnnetus. «Sõnnikuhoidla on ehitatud lauda jõepoolsesse külge. Seal oli tamm ees, aga sügiseste paduvihmade ajal see murdus ja sõnnik voolas vette. Tahtlikult ei ole sinna küll midagi lükatud,» ütleb räämas ja osaliselt uste-akendeta laudas töötav tundmatuks jääda soovinu.
  Samas näeb jõeperv välja selline, nagu oleks seal lausa buldooser sõnnikuvoole teed rajamas käinud.
  Keskkonnainspektsiooni Järvamaa osakonna inspektor Maarja Jüris ütles ajalehele Nädaline, et reostuses süüdi oleva osaühingu Kelko inglastest omanikud juba korra kutsuti Raplasse aru andma, kuid nad ei andnud näole.
  Kelko omanikud on taas keskkonnainspektsiooni Rapla büroosse kutsutud 27. oktoobriks. «Kui ka siis keegi omanikest kohale ei tule, teatame politseisse ja kohaldatakse sundtoomine,» kinnitas Jüris Nädalisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Lauri Kurvits - vikaar ja kirglik meresõitja
Lauri Kurvits on oma elus kokku sidunud kolm üsna eri­palgelist tegevust, milles kõigil kanda võrdväärselt tähtis roll. Olles tegev kaitseväes ning toimetades Tallinna praost­konnas vikaarina, on ta ka Kalevi Jahtklubi ülem ning kirglik meresõitja, kes vabal hetkel purjed heiskab. Äripäeva Suve-eri uuris mehe tegemisi lähemalt.
Lauri Kurvits on oma elus kokku sidunud kolm üsna eri­palgelist tegevust, milles kõigil kanda võrdväärselt tähtis roll. Olles tegev kaitseväes ning toimetades Tallinna praost­konnas vikaarina, on ta ka Kalevi Jahtklubi ülem ning kirglik meresõitja, kes vabal hetkel purjed heiskab. Äripäeva Suve-eri uuris mehe tegemisi lähemalt.
USA jätab Delta tüve kartuses reisipiirangud kehtima
USA ei leevenda kehtestatud reisipiiranguid, sest pelgab koroonaviiruse Delta varianti, vahendab Reuters Valge Maja teadet.
USA ei leevenda kehtestatud reisipiiranguid, sest pelgab koroonaviiruse Delta varianti, vahendab Reuters Valge Maja teadet.