• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SLÕL: Inglaste lehmalaut reostab jõge

  Inglaste firma lehmalauda sõnnikuhoidlast voolab juba pikemat aega virts ja sõnnik vihmaga otse Kodila jõkke, mis kannab reostuse looduskaitsealusesse Matsalu lahte.

  «See on tõesti kole! Kardan väga oma kaevuvee pärast,» tunnistab SL Õhtulehele Rapla vallas Kodila külas samanimelisest jõest vaid paarikümne meetri kaugusel elav vanem naine.
  «Asi on olnud hull sellest ajast peale, kui farm möödunud sügisel iirlaste ja inglaste kätte läks,» räägib naine. «Enne seda ei olnud haisu ega voolanud sõnnik ja virts jõkke. Uued ülemused on lihtsalt väga hoolimatud. Nemad ise kohapeal ei ole ega näe, mis siin tegelikult toimub.»
  Omanikud on laudatöötajatel suupaotamise karmilt keelanud, kuid üks neist poetab siiski, et sõnniku jõkkesattumine oli lihtsalt õnnetus. «Sõnnikuhoidla on ehitatud lauda jõepoolsesse külge. Seal oli tamm ees, aga sügiseste paduvihmade ajal see murdus ja sõnnik voolas vette. Tahtlikult ei ole sinna küll midagi lükatud,» ütleb räämas ja osaliselt uste-akendeta laudas töötav tundmatuks jääda soovinu.
  Samas näeb jõeperv välja selline, nagu oleks seal lausa buldooser sõnnikuvoole teed rajamas käinud.
  Keskkonnainspektsiooni Järvamaa osakonna inspektor Maarja Jüris ütles ajalehele Nädaline, et reostuses süüdi oleva osaühingu Kelko inglastest omanikud juba korra kutsuti Raplasse aru andma, kuid nad ei andnud näole.
  Kelko omanikud on taas keskkonnainspektsiooni Rapla büroosse kutsutud 27. oktoobriks. «Kui ka siis keegi omanikest kohale ei tule, teatame politseisse ja kohaldatakse sundtoomine,» kinnitas Jüris Nädalisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.