UPM-Kymmene kasum peaaegu kolmekordistus

26. oktoober 2004, 14:51

Maailmas tootmisvõimsuselt kolmanda paberitootja UPM-Kymmene kasum peaaegu kolmekordistus, vahendab Bloomberg.

Kasumit tõstis ühekordne tulu nagu ka tugevam nõudlus, mis lasi firmal tõsta hindu USA klientidele.

UPM-Kymmene teenis 168 mln euro suuruse kolmanda kvartali kasumi võrreldes aastataguse 57 mln eurose kasumiga. Ettevõtte kasum aktsia kohta kasvas 0,11 eurolt 0,32 eurole. Ettevõtte käive kasvas kaks protsenti, 2,45 mld eurole ning tehastest väljasaadetud toodangumaht koguseliselt 3,4 protsenti.

Ilma ühekordsete tulude-kuludeta kasvas kasum aktsia kohta 0,12 eurolt 0,19 eurole.

Euroopas, kus UPM-Kymmenel on pikemaajalised lepingud, plaanib firma tõsta märkimisväärselt hindu tuleval aastal.

?Numbrid tulid ootuste ülemisse äärde ning suuri negatiivseid asju polnud,? kommenteeris Mandatum Stockbrokersi analüütik Henry Nurminen. ?Probleemiks on see, et kõrgemad hinnad Euroopas tulevad alles tuleval aastal ja me peame seda ootama.? Ta soovitab aktsiat koguda.

UPM-Kymmene 43-aastane juhatuse esimees Jussi Pesonen ütles, et kõrgemad kulud enam kui nullivad juba neljandas kvartalis sisseviidavad hinnatõusu. ?Eelmisel kuul süüdistas ta, et kasumeid hoiavad tagasi naftaga seotud kõrgemad kulud.

?Meie sügisene hinnatõus mittelepingulistele klientidele läks ootuspäraselt,? ütles Pesonen. ?Me ei tõstnud hindu mitte ainult Põhja-Ameerika ja Aasia kundedele, vaid ka Euroopas. Nagu oli oodata, kaotasime me mõned tellimused, kuid enamus juhtudel läks hinnatõus läbi.?

Ettevõtte töötas kolmandas kvartalis 95 protsendise võimsuse juures, võrreldes aastataguse 88 protsendiga.

?Meie tellimusteraamat on tugev ja tootmisvõimsuste kasutamismäär on väga kõrge,? ütles Pasonen.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing