Raivo Sormunen • 26. oktoober 2004 kell 22:00

Kiibitootjad tõstsid USAs pead

Smith Barney soovitus osta pooljuhtide tootjate ehk kiibitootjate aktsiaid pühkis USA turult esmaspäeval eemale negatiivsed tunded ning naelutas aktsiad praktiliselt paigale.

Investeerimispanga sõnul on näha märke, mis lubavad pooljuhtide aktsiatel kosuda. Panga sõnul on börs järgmisel aastal jõudmas stabiilsesse faasi, mil sektoril on suuremad võimalused turgu lüüa. Smith Barney tõstis nii Texas Instrumentsi, Altera, Integrated Device Technology, Analog Devicesi ja International Rectifieri aktsia reitingu ?hoia? pealt ?ostale?.

Ühendriikide aktsiaturule tekitasid jätkuvalt ebakindlust järgmisel nädalal toimuvad USA presidendivalimised, kuna endiselt on raske aimata, kas võimule jäävad vabariiklased või tulevad demokraadid. Samuti teeb muret rekordilise hinnataseme all kiikuv nafta hind.

Möödunud nädalal tugeva kvartalikasumiga välja tulnud interneti otsingumootori Google?i aktsia lisas esmaspäeval oma hinnale veel 8,7% ning tõusis 187,40 dollarini, kuna hinnalangusele mänginud investorid hakkasid väärtpaberit tagasi ostma.

Päevasiselt käis augusti keskel 85 dollari peal aktsiate esmaemissiooni (IPO) korraldanud Google?i hind ära ka 194,43 dollaril.

Euroopa börsidel oli eile tähelepanu all kindlustussektor, kuna sektori esindaja Converium Holding avaldas prognoosist väiksema kvartalikahjumi. Kindlustusreservide puudujäägi tõttu alates juulist kolm neljandikku oma väärtusest kaotanud Converiumi aktsia kosus eile õhtul kella viieks 5,9%, 8,65 ?veitsi frangini. ?veitsi suurim kindlustusselts Zurich Financial Services lisas samaks ajaks oma hinnale 1,6% ja maailma suurim kindlustaja Munich Re 1,9%.

Hetkel kuum