• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kirjapandud kirjutamata jõulureeglid

  Enne Vana tulemist on mõistlik mõned asjad meelde tuletada, ikka selleks, et kõik laabuks just nii, nagu kõrget ja ammu oodatud külalist vastu võttes.
  Kõige olulisemad on muidugi kingitused. Kui te tahate näha väga kurba jõuluvana, siis jagage päkapikkudele korraldusi kindlasti nii, et mõned jõuluvana tervitajatest juhuslikult kingist ilma jääks.
  Kord rääkis üks jõuluvana, mismoodi ta käis peol, kuhu oli kogunenud õige mitu perekonda, kõik pikisilmi kingitust ootamas. Pärast seda, kui punases kuues mees oli kotist võtnud viimase kingituse ning lugenud sealt ette nime, jäid pere kõik lapsed imestunult kingijagajat piidlema. Sest ainukesena oli veel kingituseta kostitajate vanaema, tema nime aga viimasel pakil polnud. Kurva hetke leevendas jõuluvana ise, kinkides vanamemmele need kommid, mis olid perenaisele mõeldud. Aga ilus õhtu ning usk jõuluvanasse oli mõõdukal moel rikutud.
  Hoolimata sellest, et jõuluvana on tihti piduliku õhtusöögi kõige tähtsam külaline, ärge sundige teda jõululauale kantud praadi ja peedisalatit vastu tahtmist sööma. Jõuluvana on küll kerekas tegelane, aga sama võrra, kui on kaalu, armastab ta ka oma valget habet. Kindel on see, et uhke habemega ei olegi nii kerge süüa ja juua. Lihtsam on kallist külalist uskuda ja usaldada. Kui ikka ?ei?, siis ?ei?.
  Vahel tuleb jõuluvana ootamatu külalisena. Sellisel juhul hoiatage oma sõpru kas või moka otsast. On üsna piinlik, kui selgub, et tegelikult asutab perekond end vaikselt magama, aga ukse taga on mees, kes koormatud kinkide ja ilusa laulu lootusega.
  Kuna Põhjamaal loevad kõik ka e-kirju, siis võiks ju jõuluvanale teada anda, kes teda peoruumis ootavad. Mis on laste nimed, millega nad on aasta jooksul hakkama saanud, millised koolis hinded ja trennis tulemused. Seda teab iga algaja jõuluvana, et tehtud töö eest on kõige parem kiitus hea sõna ja pikk, villases kindas käega tehtud pai. Vahest isegi tähtsam kui kauni paberiga kaetud kingipakk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Swedbank tõstis Šiauliai Panga aktsia hinnasihti Tõusuruumi nähakse 34%
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.