Pole viisakas riietuda paremini kui pererahvas

Tiina T?at?ua 27. oktoober 2004, 00:00

Kutses esitatud kostitajate soovide täitmine on teile seaduseks. Kutsed peaksid külalistel käes olema vähemalt 10 päeva varem, keerukat ettevalmistust (kingitus, rõivastus) vajava ürituse puhul kaks-kolm nädalat varem.

Korralikult vormistatud kutse annab teada, kes on kutsuja, keda kutsutakse (kas ainult teid või ka kaaslast), mis puhul kutsutakse, millal ja kuhu minna, mida selga panna, millal ning kuhu teatada osavõtust. Kui kutse pole korrektselt vormistatud või ei lugenud te seda läbi, võite sattuda vastuvõtul piinlikku olukorda ? ebasobiv riietus, hilinemine jne.

Näiteks tuleks olla täpne juhul, kui kutsele on märgitud, et vastuvõtt algab kontserdi või kõnedega. Kui kutsele on märgitud härra nime järgi avec, siis tähendab see, et ta on oodatud koos kaaslasega.

Enamasti on igal kutsel korraldaja palve anda teada, kas saajal on võimalik seda vastu võtta. Rahvusvaheliselt on teatud-tuntud R.S.V.P. (lühend prantsuskeelsest re-pondez s?i1 vous plait?st ? vastake, palun!).

Kutsel märgitud rõivastus on samuti kohustuslik. Kui on kirjutatud ?tume ülikond?, ei panda selga frakki. Ei ole viisakas olla riietatud paremini kui pererahvas või ülejäänud külalised. Daamid valivad oma rõivastuse vastavalt härra riietusele.

Suurte vastuvõttude puhul võib kutsel olla meile veidi võõras märge ?kutse palutakse sisenemisel esitada?. Kui teil palutakse sisenemisel kutse esitada, ei ole selles midagi solvavat. Vastupidi, korrektne külaline näitab kutset küsimatagi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:47
Otsi:

Ava täpsem otsing