• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pole viisakas riietuda paremini kui pererahvas

  Kutses esitatud kostitajate soovide täitmine on teile seaduseks. Kutsed peaksid külalistel käes olema vähemalt 10 päeva varem, keerukat ettevalmistust (kingitus, rõivastus) vajava ürituse puhul kaks-kolm nädalat varem.
  Korralikult vormistatud kutse annab teada, kes on kutsuja, keda kutsutakse (kas ainult teid või ka kaaslast), mis puhul kutsutakse, millal ja kuhu minna, mida selga panna, millal ning kuhu teatada osavõtust. Kui kutse pole korrektselt vormistatud või ei lugenud te seda läbi, võite sattuda vastuvõtul piinlikku olukorda ? ebasobiv riietus, hilinemine jne.
  Näiteks tuleks olla täpne juhul, kui kutsele on märgitud, et vastuvõtt algab kontserdi või kõnedega. Kui kutsele on märgitud härra nime järgi avec, siis tähendab see, et ta on oodatud koos kaaslasega.
  Enamasti on igal kutsel korraldaja palve anda teada, kas saajal on võimalik seda vastu võtta. Rahvusvaheliselt on teatud-tuntud R.S.V.P. (lühend prantsuskeelsest re-pondez s?i1 vous plait?st ? vastake, palun!).
  Kutsel märgitud rõivastus on samuti kohustuslik. Kui on kirjutatud ?tume ülikond?, ei panda selga frakki. Ei ole viisakas olla riietatud paremini kui pererahvas või ülejäänud külalised. Daamid valivad oma rõivastuse vastavalt härra riietusele.
  Suurte vastuvõttude puhul võib kutsel olla meile veidi võõras märge ?kutse palutakse sisenemisel esitada?. Kui teil palutakse sisenemisel kutse esitada, ei ole selles midagi solvavat. Vastupidi, korrektne külaline näitab kutset küsimatagi.
  Autor: Tiina T?at?ua
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.