• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pole viisakas riietuda paremini kui pererahvas

  Kutses esitatud kostitajate soovide täitmine on teile seaduseks. Kutsed peaksid külalistel käes olema vähemalt 10 päeva varem, keerukat ettevalmistust (kingitus, rõivastus) vajava ürituse puhul kaks-kolm nädalat varem.
  Korralikult vormistatud kutse annab teada, kes on kutsuja, keda kutsutakse (kas ainult teid või ka kaaslast), mis puhul kutsutakse, millal ja kuhu minna, mida selga panna, millal ning kuhu teatada osavõtust. Kui kutse pole korrektselt vormistatud või ei lugenud te seda läbi, võite sattuda vastuvõtul piinlikku olukorda ? ebasobiv riietus, hilinemine jne.
  Näiteks tuleks olla täpne juhul, kui kutsele on märgitud, et vastuvõtt algab kontserdi või kõnedega. Kui kutsele on märgitud härra nime järgi avec, siis tähendab see, et ta on oodatud koos kaaslasega.
  Enamasti on igal kutsel korraldaja palve anda teada, kas saajal on võimalik seda vastu võtta. Rahvusvaheliselt on teatud-tuntud R.S.V.P. (lühend prantsuskeelsest re-pondez s?i1 vous plait?st ? vastake, palun!).
  Kutsel märgitud rõivastus on samuti kohustuslik. Kui on kirjutatud ?tume ülikond?, ei panda selga frakki. Ei ole viisakas olla riietatud paremini kui pererahvas või ülejäänud külalised. Daamid valivad oma rõivastuse vastavalt härra riietusele.
  Suurte vastuvõttude puhul võib kutsel olla meile veidi võõras märge ?kutse palutakse sisenemisel esitada?. Kui teil palutakse sisenemisel kutse esitada, ei ole selles midagi solvavat. Vastupidi, korrektne külaline näitab kutset küsimatagi.
  Autor: Tiina T?at?ua
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.