Rakvere Lihakombinaadi kasum kasvas enam kui poole võrra

Annika Matson 27. oktoober 2004, 12:02

Rakvere Lihakombinaadi kasum kasvas kolmandas kvartalis 55 protsenti, 31,5 miljoni kroonini.

Baltimaade suurima lihatöötlemise ja müügi ettevõte käive kosus 12 protsenti, 331,7 miljoni kroonini, teatas firma börsile.

'Vaatamata sellele, et selle aasta suvi oli vihmane ning jahe, tingis üldine tarbimise kasv ka lihatoodete müügikasvu,' ütles Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm. Eestis müüdi käesoleva aasta aprillist augustini suvelihasid ning grillvorste-sardelle-viinereid 1041 tonni, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on 222 tonni ehk 28% rohkem.

Ettevõtte juhtkonna hinnangul püsivad 2004. aasta lõpus sea- ja veiseliha hinnatasemed ligilähedaselt 3. kvartali tasemel.

Lihatööstusettevõtetele avaldab järjest suuremat mõju jaekaubanduse arenemine kõiki Balti riike katvatesse kettidesse, näiteks VP Marketi kasv Eestis avab Leedu tootjatele senisest suuremad võimalused kohalikule turule sisenemiseks. Tarnijatele esitatud nõuete ühtlustumine eri riikide vahel tähendab lihatöötlejate jaoks konkurentsi tekkimist kogu Baltikumis.

Kuna Rakvere Lihakombinaat Grupp on esindatud kõigis Balti riikides, on ettevõte sellise konkurentsi tekkeks valmis, samuti võimaldab täiendav eksport Euroopa Liitu senisest paremini juhtida ettevõtte tooraine voogusid ning optimeerida müügikasumit.

Jätkuv lihatoodete tarbimise kasv, mis peamiselt koondub ketistunud jaekaubandusse, loob soodsa aluse ka ettevõtte müügimahtude tõusuks. Sügisperioodil on lisaks ulatuslikule talvetoodete valikule plaanis turule tuua senisest laiem hulk viilutooteid. Vaatamata konkurentsi pidevale kasvule ning tooraine hindade mõningasele tõusule loob müügimahtude kasvul põhinev ettevõtte plaanipärane areng eeldused eduka äritegevuse jätkumiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing