Ettevõtteid ühendav taaskasutusorganisatsioon sai tegevusloa

Kadi Heinsalu 29. oktoober 2004, 00:00

ETO tegevdirektor Ahto Hunt ütles, et ühing on avatud kõigile pakendajatele, villijatele, pakendatud toodete eksportijatele ning kaubandusettevõtetele, kes on uue pakendiseaduse järgi kohustatud osa nende poolt turule toodud pakenditest tagasi võtma.

?ETOga liitunud ettevõte tasub oma pakendijäätmete ümbertöötlemise eest teenustasu ja vabaneb sellega individuaalsest pakendijäätmete käitlemise kohustusest,? rääkis Hunt.

ETO liikmed saavad õiguse oma pakenditel kasutada kogu maalilmas tuntud Rohelise Punkti märki, mille kasutusõiguse sai ETO oktoobris Pro Europe?iga sõlmitud lepingu alusel. Rohelise Punkti märki kavatsetakse kasutada ka tarbijate keskkonnateadlikkuse tõstmise teavitustöös, et tagada pakendite kogumist seadusega ettenähtud määral.

ETO liikmeteks on praeguse seisuga Procter & Gamble, Põltsamaa Felix, Tallinna Piimatööstus, Valio Eesti, Unilever Eesti, Liviko, Onistar, Greiner Packaging Estonia, Liiwi Heliis, Kaupmees & Ko, Raisio Eesti, Paulig Baltic, Bang & Bonsomer Eesti, Ofelia, Eskaro, Vivacolor, Kesko Food, Tetra Pak Estonia ning Elopak OY Eesti filiaal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing