EPL: linn andis Rotermanni kvartali väljaehitamisele rohelise tee

29. oktoober 2004, 08:12

Tallinna linnavalitsus otsustas kolmapäeval kehtestada Coca-Cola Plaza, Ahtri ja Hobujaama tänava vahele jääva Rotermanni kvartali detailplaneeringu.

Selle kohaselt rajatakse sinna ärihooned, korterelamud, maa-alused parklad, linnapark ja jalakäijate tänavad, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Eesmärk on tekitada südalinna integreeritud avalik linnaruum, mis ühendaks Admiraliteedi basseini ja Viru väljakut ning muudaks fragmenteeritud piirkonna terviklikumaks,? ütles planeeringu autor, ASi EA Reng arhitekt Martin Aunin.

Eliitkvartal on mõeldud kõigile linnakodanikele. Jalakäijad saavad tulevikus jalutada läbi Rotermanni kvartali koguni nelja liikumisteed pidi, mis jäävad risti Ahtri tänavaga. Esimene läheb Metropoli hotelli eest ja jääb A- ja B-terminali poolt tulijaile kõige otsesemaks suunaks. Teine, mis Postimaja juures esimesega kokku saab, läheb Admiraliteedi basseini suunas. Kolmas on klaaskatusega äritänav, mis läheb kvartali maamärgi ? korstna sihis.

Neljas tänav kulgeb vanade majade vahelt ja annab edasi 19. sajandi tehase miljööd.

Praeguse parkla alale pääsevad tulevikus ainult Rotermanni kvartali kohvikuid või ärisid teenindavad autod. Parklad on planeeritud maa alla, sinna pääseb nii Ahtri kui ka Hobujaama tänavalt. Kolm parklat mahutavad 294 autot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing