29. oktoober 2004 kell 8:53

Nissani kvartalikasum kahanes

Nissan Motor, kes on turuväärtuse poolest suuruselt teine autotootja maailmas, kasum kahanes 3,5 protsendi võrra, teatab Bloomberg.

Septembris lõppenud kvartalis teenis Nissan 115,6 miljardit jeeni (1 miljard krooni) kasumit võrrelduna 119,8 miljardi jeenise kvartalikasumiga aasta tagasi. Kasumit tõmbasid kokku jeeni kursi tõus (6,4 protsenti võrreldes eelmise aastaga), suured müügisoodustused USA turul, nõrgemad müügitulemused Jaapanis ning kuue uue mudeli turuletoomine.

Nissani tegevjuht Carlos Ghosh aga kordas taas, et kontsern loodab teenida sel aastal viienda järjestikkuse aastakasumi. Tema sõnul on varem ennustatud riskid ?alates müügisoodustuste kasvust lõpetades tooraine hindade ja intresside tõusuga,? teatas Ghosh oma avalduses. Nissan on Jaapani turule toomas kuus uut mudelit, kogu maailmas aga kokku sel finantsaastal, mis lõpeb 2005. aasta märtsis 9 uut mudelit. Euroopa turule tuuakse järgmisel aastal viis uut mudelit.

Müügisoodustused USA turul kasvasid 21 protsenti ehk 300 dollari (3690 krooni) võrra auto kohta 1853 dollarini (22800 kroonini) auto kohta. Müük USAs annab 60 protsenti Nissani kogukäibest.

Hetkel kuum