Kofkin sai ringkonnakohtus lüüa

Andres Kärssin 01. november 2004, 00:00

Tallinna ringkonnakohtu reede pärastlõunal avaldatud otsus jättis rahuldamata Kofkini apellatsiooni halduskohtu kevadise otsuse kohta, mis andis ärimehe ja linnaosavalitsuse vaidluses Pärnu mnt 6 asuvate mitteeluruumide ostueesõiguse üle õiguse linna esindajaile. Nimelt soovis Kofkin erastada osa endisest Laste Maailma kauplusest, kus praegu asub kunstigalerii. Pärnu mnt 6 on Kofkinil korter, mis lubas tal taotleda majas esimesel korrusel oleva galerii ostueesõigusega erastamist. Kuid linnaosavalitsus otsustas pinda Kofkinile mitte erastada, sest too jäi avalduse esitamisega kolm nädalat hiljaks.

Lisaks õiguse otsimisele kohtu kaudu saatis Kofkin veebruaris toonasele abilinnapeale Toomas Vitsutile kirja, kus palus kaasa aidata Kesklinna valitsusele esitatud galeriiruumide erastamistaotluse rahuldamisele. Ärimees kirjutas, et soovib neis ruumes avada kohvik-galerii: ?See saaks olema äri, kus linnarahvas võiks nautida linna parimaid pagari- ja kondiitritooteid ning kõrgekvaliteedilist kohvi. Samas oleks võimalus tutvuda nii kohalike kui ka piiritaguste maalikunstnike loomingu väljapanekuga.?

Mõned kuud hiljem vastas Vitsut, et linnavalitsus on Kofkini esindajalt saanud ning menetleb poolte kokkuleppe projekti, mis võimaldab lõpetada kohtuvaidluse ringkonnakohtus. Tulemustest lubas abilinnapea tookord täiendavalt teatada, kuid kokkulepe jäi saavutamata.

Kofkinit ringkonnakohtus esindanud Advokaadibüroo Kaasik & Ko advokaat Meelis Pirn ütles reedel, et tal on raske midagi öelda, sest ta pole kohtuotsust veel näinud. ?Eks klient pea ise otsustama, kas kassatsioonkaebust esitada tahab,? lausus ta, lisades, et arvatavasti klient siiski tahab otsuse edasi kaevata. Kofkinil on õigus pöörduda 30 päeva jooksul riigikohtu poole.

Kofkini rahamahukaim ja silmatorkavaim kinnisvaraprojekt Tallinnas on Toompuiesteel asuv Grand Hotel Tallinn, mille ehitus läks maksma 250 miljonit krooni.

Pärnu mnt 6 esimesel korrusel asuva 270ruutmeetrise pinna üürnikuks on tänavu märtsi algusest MTÜ Disaini- ja Arhitektuurigalerii.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing