• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kofkin sai ringkonnakohtus lüüa

  Tallinna ringkonnakohtu reede pärastlõunal avaldatud otsus jättis rahuldamata Kofkini apellatsiooni halduskohtu kevadise otsuse kohta, mis andis ärimehe ja linnaosavalitsuse vaidluses Pärnu mnt 6 asuvate mitteeluruumide ostueesõiguse üle õiguse linna esindajaile. Nimelt soovis Kofkin erastada osa endisest Laste Maailma kauplusest, kus praegu asub kunstigalerii. Pärnu mnt 6 on Kofkinil korter, mis lubas tal taotleda majas esimesel korrusel oleva galerii ostueesõigusega erastamist. Kuid linnaosavalitsus otsustas pinda Kofkinile mitte erastada, sest too jäi avalduse esitamisega kolm nädalat hiljaks.
  Lisaks õiguse otsimisele kohtu kaudu saatis Kofkin veebruaris toonasele abilinnapeale Toomas Vitsutile kirja, kus palus kaasa aidata Kesklinna valitsusele esitatud galeriiruumide erastamistaotluse rahuldamisele. Ärimees kirjutas, et soovib neis ruumes avada kohvik-galerii: ?See saaks olema äri, kus linnarahvas võiks nautida linna parimaid pagari- ja kondiitritooteid ning kõrgekvaliteedilist kohvi. Samas oleks võimalus tutvuda nii kohalike kui ka piiritaguste maalikunstnike loomingu väljapanekuga.?
  Mõned kuud hiljem vastas Vitsut, et linnavalitsus on Kofkini esindajalt saanud ning menetleb poolte kokkuleppe projekti, mis võimaldab lõpetada kohtuvaidluse ringkonnakohtus. Tulemustest lubas abilinnapea tookord täiendavalt teatada, kuid kokkulepe jäi saavutamata.
  Kofkinit ringkonnakohtus esindanud Advokaadibüroo Kaasik & Ko advokaat Meelis Pirn ütles reedel, et tal on raske midagi öelda, sest ta pole kohtuotsust veel näinud. ?Eks klient pea ise otsustama, kas kassatsioonkaebust esitada tahab,? lausus ta, lisades, et arvatavasti klient siiski tahab otsuse edasi kaevata. Kofkinil on õigus pöörduda 30 päeva jooksul riigikohtu poole.
  Kofkini rahamahukaim ja silmatorkavaim kinnisvaraprojekt Tallinnas on Toompuiesteel asuv Grand Hotel Tallinn, mille ehitus läks maksma 250 miljonit krooni.
  Pärnu mnt 6 esimesel korrusel asuva 270ruutmeetrise pinna üürnikuks on tänavu märtsi algusest MTÜ Disaini- ja Arhitektuurigalerii.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud alustasid nädalat reipa tõusuga
USA suuremad aktsiaindeksid kerkisid nädala esimesel börsipäeval reipalt: S&P 500 tõusis 1,86%, Dow Jones 1,98% ja Nasdaqi liitindeks 1,59%.
USA suuremad aktsiaindeksid kerkisid nädala esimesel börsipäeval reipalt: S&P 500 tõusis 1,86%, Dow Jones 1,98% ja Nasdaqi liitindeks 1,59%.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.