• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta langes, börs tõusis

  USA aktsiaturud lõpetasid nädala tõusuga, kergendust pakkus nafta hinna alanemine.
  ?Investorid ootavad traditsiooniliselt IV kvartali rallit,? ütles John Hancock Financial Servicesi fondihaldur Thomas Norton Bloombergile.
  Laiapõhjaline S&P 500 indeks kerkis esimest korda viimase nelja nädala jooksul. 500 suurimat ettevõtet hõlmav indeks lõpetas nädala 3,1% kõrgemal tasemel. Tehnoloogiaaktsiate liikumist kajastav Nasdaqi koondindeks tõusis nädalaga samuti 3,1%. Dow tööstuskeskmine kosus 2,8%, indeks suutis taas ületada psühholoogiliselt olulise 10 000 punkti taseme.
  Nafta hind tegi läbi kiire languse, kui USA naftavarud suurenesid rohkem, kui analüütikud ootasid. Samuti alandas nafta hinda Hiina otsus tõsta intressimäärasid, mis peaks vähendama nõudlust musta kulla järele, kuna tarbimine väheneb. Naftabarreli hind kukkus nädalaga New Yorgi kaubabörsil 6,1 protsenti, langedes 51,76 dollarile.
  Analüütikute sõnul ootavad investorid presidendivalimiste tulemusi. Paljud neist eelistavad otsuseid teha peale valimistulemuste selgumist.
  Majandusraportid andsid vastakaid signaale. USA majandus kasvas kolmandas kvartalis 3,7%. Analüütikud ootasid keskmiselt 4,3 protsendi suurust majanduskasvu. Samas Chicago ostujuhtide indeks ja tarbijausaldus olid oodatust paremad.
  Hiljuti börsidebüüdi teinud internetifirma Google?i aktsia hind lähenes ohtlikult 200 dollari tasemele. Päeva sees puudutas aktsia hind 199,95 dollarit, kuid rohkemaks jõudu ei jätkunud. Päeva lõpus andis aktsia hinnas järele, lõpetades päeva 190,64 dollari tasemel ehk 1,4 protsenti miinuses. Esmaemissioonist sai aktsiaid osta 85 dollariga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Donald Trumpi meediafirma läheb kaasama 1 miljardit dollarit
Ameerika Ühendriikide endise presidendi Donald Trumpi uus meediaettevõte teatas, et jõudis kokkulepeteni kaasata investoritelt ligikaudu 1 miljard dollarit, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide endise presidendi Donald Trumpi uus meediaettevõte teatas, et jõudis kokkulepeteni kaasata investoritelt ligikaudu 1 miljard dollarit, vahendab Reuters.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.