ÄP fototoimetus • 1. november 2004 kell 22:00

Äripäev tõusis Postimehe kõrvale turuliidri kohta jagama

Postimees jagas turuliidri kohta hoolimata sellest, et võrreldes aastatagusega langes lehe reklaamikäive ligi 5% võrra. Meediaanalüütik Toomas Leito andmetel oli oktoobris teine langeja Eesti Ekspress, kellel aga ilmus möödunud aasta oktoobri viie lehenumbriga võrreldes neli numbrit. Ekspress teenis oktoobris reklaamitulu 5,4 mln krooni, mis Leito hinnangul on hea tulemus. Äripäeva reklaamikäive oktoobris võrreldes eelmise aasta oktoobriga ei muutunud.

Reklaamikäibelt suurima kasvu tegi oktoobris Eesti Päevaleht, kes 14% kasvu juures teenis 4 mln krooni reklaamitulu. Ligi 10% kasvu tegi SL Õhtuleht, korjates reklaamiraha 3,4 mln krooni.

?Tervikuna tuleb oktoobrit pidada heaks reklaamikuuks, kuigi kasvunumbrid on väikesed,? kommenteeris Leito.

Selle aasta kümne kuuga on turuliider Postimees, kes samas on eelmise aasta 10 kuuga võrreldes kasvatanud käivet vaid 1% võrra. Teiste lehtede kasvud on tuntavalt suuremad: Eesti Päevaleht +10%, Äripäev +9%, SL Õhtuleht +8% ja Eesti Ekspress +7%.

Üldine kasvutempo on Leito sõnul veidi aeglustunud, kuid edu eelmise aasta suhtes on säilinud turvaline.

Autor: ÄP

Hetkel kuum