• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sampo panga reiting tõusis

  Moody?s tõstis ASi Sampo Pank pikaajalise ja lühiajalise deposiidireitingu tasemelt A3/P-2 tasemele A2/P-1, teatas pank.

  1. novembril tõstis rahvusvaheline reitinguagentuur Moody"s ASi Sampo Pank pikaajalise ja lühiajalise deposiidireitingu tasemelt A3/P-2 tasemele A2/P-1. Sampo Panga reitingu tõstmine võeti vaatluse alla 2003. aasta juulis pärast Sampo Panga omanikfirma Sampo Bank plc pikaajalise deposiidireitingu tõstmist tasemelt A2 tasemele A1. Sampo Panga finantstugevuse reitingu D väljavaade jääb positiivseks.
  Reitingu tõstmisel võttis Moody?s arvesse nii omanikfirma toetust Sampo Pangale (mis kuulub 100%-liselt Sampo Bank plc-le) kui ka pankadevahelise integratsiooni määra.
  Moody?s märkis samuti, et Sampo Panga omandisuhe suurendab märkimisväärselt Sampo Panga võimet konkureerida oma kahe suurima konkurendiga (Hansapanga ja Eesti Ühispangaga), võimaldades ära kasutada omanikfirma kogemusi ja kaubamärgi tuntust.
  Finantstugevuse reitingu positiivne väljavaade kajastab Moody?se seisukohta, et pank, mis on eelkõige keskendunud varahaldus- ja liisingtoodete ning hüpoteeklaenude pakkumisele, on hästi positsioneeritud kasutamaks ära Eestis jätkuva pensionireformi võimalusi.
  Seisuga 30. juuni 2004 oli ASi Sampo Pank bilansimaht 8,2 miljardit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.