• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USD saab edasise suuna presidendivalimistelt

  Dollari kurss tugevnes euro suhtes, kui Saksamaa jaemüük ootamatult kukkus ja suurendas muret, et Euroopa majanduse taastumine võib takerduda.
  Dollari kurss langes oktoobris euro suhtes 3,3 protsenti, USA valuuta eilset tugevnemist põhjendati positsioonide sulgemisega enne presidendivalimisi.
  ?Euroopa majandusnäitajad on olnud nõrgad, see annab hea põhjuse katta dollari lühikesi positsioone,? ütles Barclays Capitali valuutastrateeg Todd Elmer Bloombergile.
  Kell 16.30 maksis euro 1,2705 dollarit. Päev varem lõpetas dollar kauplemise tasemel 1,2752, mis tähendas 0,4protsendist tugevnemist. Jeeni suhtes oli dollari kurss väheliikuv, dollar maksis 106,34 jeeni.
  Saksamaa jaemüük vähenes 0,4 protsenti, samas ootasid analüütikud näitaja püsimist samal tasemel. Euroregiooni tööstus näitas 10 kuu kõige aeglasemat kasvu.
  Riskifondid ja teised spekulandid olid tugevalt panustanud dollari langusele ehk omasid lühikest positsiooni. Peamine põhjus selleks oli presidendivalimised. Osa investoreid eelistab positsiooni sulgeda ehk osta dollareid. Samas teised leiavad, et dollar hakkab pärast valimistulemuste selgumist taas langema. ?Me tunneme ennast mugavalt, omades lühikest dollari positsiooni,? ütles Tempest Asset Managementi riskifondijuht Enrico Caruso.
  George Bushi valitsemisajal on dollar langenud 21 protsenti. Suurema kukkumise tegi dollari kurss läbi Ronald Reagani teisel valitsemisajal, mil valuuta kaotas oma väärtusest 35 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.