ÄL: Euroopa suurimaid internetimüüjaid sisenes Eestisse

03. november 2004, 07:59

Prantsuse koduelektroonika internetimüüja Nomatica loodab Eestisse laienemisest palju.

Põhjus on lihtne, siinne internetikasutajate arv on Euroopa riikide kõrgemaid, kirjutab Ärileht.

Euroopa üks suuremaid digi- ja videokaamerate müügiga tegelevaid internetipoode laienes hiljuti neljale turule: 70 riigis ja 21 keeles tegutseval firmal on nüüd leheküljed ja kataloogid ka eesti, leedu, slovaki ja t?ehhi keeles.

Täna klikivad Nomatica 350 000 klienti 4200 tooteartikliga kodulehte päevas keskmiselt 75 000 korda. Ettevõte kasvab pidevalt: kolme aasta taguse 200 miljoni kroonise (12,8 mln eurot) aastakäibe asemel loodetakse tänavu teha 1,6 miljardi kroonine käive (105 mln eurot).

Nomatica asutas prantslastest abielupaar Christophe ja Dominique Cornuejols, kellel on vastavalt kosmoseinseneri ning infotehnoloogi haridus. Üle kümne aasta satelliite ehitavas ettevõttes töötanud Christophe sai internetihuvi just sealt.

Eestisse tuleku tähtsaima põhjusena nimetab Christophe Nomatica laienemissoovi uutesse Euroopa Liidu liikmesriikidesse. Ida-Euroopa internetikaubandus jäävat täna Lääne omale suuresti alla. Siin olevat palju Prantsusmaal ammu teostatud võimalusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing