Jukos plaanib 20. detsembril kuulutada välja pankroti

03. november 2004, 12:59

Venemaa naftakompanii Jukos palub 20. detsembril toimuval aktsionäride üldkoosolekul deklareerida firma pankrotti, teatab uudisteagentuur Bloomberg.

Venemaa suurima naftaeksportija olukord muutus järsult täbaramaks eile, mil kompanii koos tütarettevõtte Juganskneftegaziga sai uue maksu- ja trahvinõude 9 kokku 9 miljardit dollarit. Kokku nõuab riik Jukoselt 14 miljardit dollarit (172 miljardit krooni). Enne eilset maksunõuet oli kompanii turuväärtus 11,3 miljardit dollarit.

?Olukord on ebastabiilne ja me ei saa jätkata enam kauem,? lausus Moskvas ajakirjanikele Jukose tegevjuht Steven Theede. ?Me oleme praktiliselt lõpetanud puurimise pärast seda, kui Schlumberg (maailma üks tuntumaid puurimisega seotud teenuseid osutav ettevõte) viis osa oma seadmetest minema.

Jukose aktsia hind on täna lõunaks kukkunud 8,5 protsenti 3,00 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing