ÄP fototoimetus • 3. november 2004 kell 22:00

Eesti Energia ja Narva Elektrijaamad esitasid eile uued hinnataotlused

Narva Elektrijaamad taotleb inspektsioonilt kooskõlastust elektri keskmisele tootmishinnale 40,95 senti kWh, mis tähendab umbes 3% hinna langust.

Elektrituruseadusest lähtuvalt eristatakse Eesti Energia Grupi ettevõtete hinnataotlustes kliendi jaoks elektri tootmise ja elektri kohaletoimetamise hind. Kliendi jaoks kujuneb elektri eest tasutav tootmise hind välja kaalutud keskmisest elektrienergia müügihinnast, milleks Eesti Energia taotleb 41,83 senti kWh eest.

Energiaturu inspektsioonilt kooskõlastuse saamise korral kujundab Eesti Energia sellest keskmisest elektri hinnast konkreetsed elektrienergia hinnapaketid.

Lähtuvalt Narva Elektrijaamade, Põhivõrgu, Eesti Energia müügihinnast ja peagi esitatavast Jaotusvõrgu tariifist kujuneb kokku elektrihind, mida maksab lõpptarbija. Hinnatõus elektrienergia tarbijale saab kokku olema keskmiselt alla 10 protsendi.

Autor: ÄP

Hetkel kuum