• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga emissioon on Kalevile eeskujuks

  ?Aktsia hind tõuseb 100 kroonilt 125 kroonini kergemini kui 400 kroonilt 500-le,? kommenteeris ASi Kalev juht Oliver Kruuda.
  Lisaks on 24. novembril Kalevi aktsionäride üldkoosolekul hääletamisele tuleva fondiemissiooni eesmärk siduda vaba omakapital aktsiakapitaliga. Samuti soovib Kruuda suurendada Kalevi aktsiate likviidsust ning saada raha tooteportfelli laiendamiseks.
  ?Soovime anda investoritele kindla signaali, et oleme Kalevi pikaajaline investor,? möönis ta.
  Kalevi aktsionäride üldkoosoleku päevakorras oli fondiemissioon ka eelmisel koosolekul, kuid siis oli sõnastuses juriidiline ebatäpsus ja see tuli päevakorrast maha hääletada, et ei tekiks lisaprobleeme aktsionäriga AS Milestone. ?Nüüd peaks sõnastusega kõik korras olema ja aktsionärid saavad hääletada,? ütles Kruuda.
  Kalevi aktsionäride üldkoosolekul tuleb hääletusele aktsiakapitali suurendamine omakapitali arvel sissemakseid tegemata praeguselt 78,8 mln kroonilt 236,3 mln kroonini. Selleks lastakse välja 15,755 mln uut Kalevi lihtaktsiat nimiväärtusega 10 krooni aktsia.
  Iga olemasoleva aktsia kohta emiteeritakse kaks uut aktsiat lisaks. Eilset sulgemishinda arvestades hakkaks üks aktsia maksma 14,6 krooni. Eilne sulgemishind oli 43,81 krooni. Fondiemissioonis osalevad investorid, kes on 8. detsembri seisuga Kalevi aktsionärid. Fondiemissiooni teel emiteeritud aktsiad kantakse väärtpaberikontole samal päeval.
  Veel on üldkoosoleku päevakorras nõukogu liikme ning audiitori valimine, majandusaasta aruande kinnitamine ja kasumi jaotamine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.