Hansapanga emissioon on Kalevile eeskujuks

Annika Matson 04. november 2004, 00:00

?Aktsia hind tõuseb 100 kroonilt 125 kroonini kergemini kui 400 kroonilt 500-le,? kommenteeris ASi Kalev juht Oliver Kruuda.

Lisaks on 24. novembril Kalevi aktsionäride üldkoosolekul hääletamisele tuleva fondiemissiooni eesmärk siduda vaba omakapital aktsiakapitaliga. Samuti soovib Kruuda suurendada Kalevi aktsiate likviidsust ning saada raha tooteportfelli laiendamiseks.

?Soovime anda investoritele kindla signaali, et oleme Kalevi pikaajaline investor,? möönis ta.

Kalevi aktsionäride üldkoosoleku päevakorras oli fondiemissioon ka eelmisel koosolekul, kuid siis oli sõnastuses juriidiline ebatäpsus ja see tuli päevakorrast maha hääletada, et ei tekiks lisaprobleeme aktsionäriga AS Milestone. ?Nüüd peaks sõnastusega kõik korras olema ja aktsionärid saavad hääletada,? ütles Kruuda.

Kalevi aktsionäride üldkoosolekul tuleb hääletusele aktsiakapitali suurendamine omakapitali arvel sissemakseid tegemata praeguselt 78,8 mln kroonilt 236,3 mln kroonini. Selleks lastakse välja 15,755 mln uut Kalevi lihtaktsiat nimiväärtusega 10 krooni aktsia.

Iga olemasoleva aktsia kohta emiteeritakse kaks uut aktsiat lisaks. Eilset sulgemishinda arvestades hakkaks üks aktsia maksma 14,6 krooni. Eilne sulgemishind oli 43,81 krooni. Fondiemissioonis osalevad investorid, kes on 8. detsembri seisuga Kalevi aktsionärid. Fondiemissiooni teel emiteeritud aktsiad kantakse väärtpaberikontole samal päeval.

Veel on üldkoosoleku päevakorras nõukogu liikme ning audiitori valimine, majandusaasta aruande kinnitamine ja kasumi jaotamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing