Tõnis Oja • 3. november 2004 kell 22:00

Venemaa naftahiid Jukos plaanib enne jõule pankroti välja kuulutada

Venemaa suurima naftaeksportija olukord muutus järsult täbaramaks teisipäeval, mil kompanii koos tütarettevõtte Juganskneftegaziga sai uue maksu- ja trahvinõude 9 miljardit dollari ulatuses. Kokku nõuab riik Jukoselt 14 miljardit dollarit (172 miljardit krooni). Enne üleeilset maksunõuet oli kompanii turuväärtus 11,3 miljardit dollarit.

?Olukord on ebastabiilne ja me ei saa enam kauem jätkata,? ütles Jukose tegevjuht Steven Theede Moskvas ajakirjanikele. Jukos on praktiliselt lõpetanud puurimise pärast seda, kui maailma üks tuntumaid puurimisega seotud teenuseid osutav ettevõte Schlumberg viis osa oma seadmetest minema.

Jukose aktsia hind langes eile lõunaks 8,5 protsenti, 3 dollarini.

Hetkel kuum