Venemaa vaeb oma süsteemi saastekvootidega kauplemiseks

04. november 2004, 13:55

Venemaa kaalub Euroopa Liidu eeskujul oma süsteemi loomist saastekvootidega kauplemiseks, kirjutas portaal EUObserver.

?Venemaa ei saa liituda Euroopa Liidu süsteemiga kuna ei ole Euroopa Liidu liige. Kuid me võime välja töötada oma süsteemi, mis seda täiendab,? ütles agentuurile Reuters Venemaa arengu- ja kaubandusministeeriumi ametnik Vsevolod Gavrilov, kelle ülesandeks on ette valmistada mehhanismid Kyoto kliimakokkuleppe nõuete täitmiseks. Gavrilovi sõnul loodab Venemaa oma kasutamata saastekvoodi müügist teenida miljardeid dollareid.

Euroopa Liidus käivitub saastekvootidega kauplemine 1. jaanuarist 2005. Financial Times Deutschland kirjutas, et turg on selle tähtaja lähenedes juba märgatavalt elavnenud. Viimastel nädalatel on kvootidega kauplemine kasvanud augustikuu keskmiselt 150 000 tonnilt 750 000 CO2 tonnile nädalas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing