• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsil erakordselt positiivne päev

  Tallinna börsil kallinesid kõigi kümne ettevõtte aktsiad, millega tehinguid sooritati. Päeva säravaim aktsia oli Baltika, mille hind kerkis 14,45 protsenti.
  Rõivatootja Baltika aktsia vastu tekkis suur ostuhuvi, mille tulemusena osteti väärtpaberi müügiäär tühjaks. Aktsiaga sooritati 10 tehingut, mis andsid käibeks 243 000 krooni. Ühtegi olulist uudist, millega saaks hinnatõusu põhjendada, Baltika ei avaldanud. Osaliselt põhjustas hinnatõusu suhteliselt madal likviidsus, seega tuli suurema ostuorderi täitmisel aktsiaid soetada kõrgema hinnaga. Hinnatõusu toetab ka Baltika majandustulemuste paranemine. Kui eelmisel aastal sai Baltika hiigelkahjumi, siis väga suure tõenäosusega lõpeb käesolev aasta kasumiga.
  Baltika väärtuse hindamisel ei mängi klassikalised meetodid suurt rolli. Näiteks käesoleva aasta P/E (hinna-tulu) suhe kujuneb üsna kõrgeks. Tegemist on firma operatsioonide pöördumisega paremuse poole, mistõttu avaldub reaalne kasumiteenimise võime alles aastate pärast. Tihti tõusevad sellised aktsiad juba varem ja majandustulemuste paranemist on näha hiljem. Praegu usuvad investorid, et raskused on ettevõtte jaoks möödas ja edaspidi on loota majandustulemuste paranemist.
  Kui Baltika aktsia paistis silma suure hinnatõusuga, siis Hansapanga aktsia tõusis esile suure käibe poolest. Väärtpaberi käive ulatus 93,4 miljoni kroonini. Hansapanga aktsia hind tõusis 0,38 protsenti, 125,17 kroonini. Ühtlasi ületas aktsia hind taas 8 euro (125,17 krooni) piiri. Mitu aktsiaplokki vahetas omanikku just 8 euro tasemel.
  Teiste aktsiate käive jäi alla miljoni krooni. Eesti Telekomi aktsia kosus 0,14 protsenti, 108,90 kroonini. Väärtpaberi käive oli 675 000 krooni. Norma aktsia hind tõusis 0,32 protsenti, 99,36 kroonini. Turvavööde tootja aktsia käive ulatus 570 000 kroonini.
  Põhinimekirjas olid tõusjate seas veel Harju Elektri ja Tallinna Kaubamaja aktsia, mis kerkisid vastavalt 1,27 ja 1,49 protsenti. Hinnatõus jäi vormistamata Merko Ehituse aktsial, millega ei sooritatud ühtegi tehingut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.