• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsil erakordselt positiivne päev

  Tallinna börsil kallinesid kõigi kümne ettevõtte aktsiad, millega tehinguid sooritati. Päeva säravaim aktsia oli Baltika, mille hind kerkis 14,45 protsenti.
  Rõivatootja Baltika aktsia vastu tekkis suur ostuhuvi, mille tulemusena osteti väärtpaberi müügiäär tühjaks. Aktsiaga sooritati 10 tehingut, mis andsid käibeks 243 000 krooni. Ühtegi olulist uudist, millega saaks hinnatõusu põhjendada, Baltika ei avaldanud. Osaliselt põhjustas hinnatõusu suhteliselt madal likviidsus, seega tuli suurema ostuorderi täitmisel aktsiaid soetada kõrgema hinnaga. Hinnatõusu toetab ka Baltika majandustulemuste paranemine. Kui eelmisel aastal sai Baltika hiigelkahjumi, siis väga suure tõenäosusega lõpeb käesolev aasta kasumiga.
  Baltika väärtuse hindamisel ei mängi klassikalised meetodid suurt rolli. Näiteks käesoleva aasta P/E (hinna-tulu) suhe kujuneb üsna kõrgeks. Tegemist on firma operatsioonide pöördumisega paremuse poole, mistõttu avaldub reaalne kasumiteenimise võime alles aastate pärast. Tihti tõusevad sellised aktsiad juba varem ja majandustulemuste paranemist on näha hiljem. Praegu usuvad investorid, et raskused on ettevõtte jaoks möödas ja edaspidi on loota majandustulemuste paranemist.
  Kui Baltika aktsia paistis silma suure hinnatõusuga, siis Hansapanga aktsia tõusis esile suure käibe poolest. Väärtpaberi käive ulatus 93,4 miljoni kroonini. Hansapanga aktsia hind tõusis 0,38 protsenti, 125,17 kroonini. Ühtlasi ületas aktsia hind taas 8 euro (125,17 krooni) piiri. Mitu aktsiaplokki vahetas omanikku just 8 euro tasemel.
  Teiste aktsiate käive jäi alla miljoni krooni. Eesti Telekomi aktsia kosus 0,14 protsenti, 108,90 kroonini. Väärtpaberi käive oli 675 000 krooni. Norma aktsia hind tõusis 0,32 protsenti, 99,36 kroonini. Turvavööde tootja aktsia käive ulatus 570 000 kroonini.
  Põhinimekirjas olid tõusjate seas veel Harju Elektri ja Tallinna Kaubamaja aktsia, mis kerkisid vastavalt 1,27 ja 1,49 protsenti. Hinnatõus jäi vormistamata Merko Ehituse aktsial, millega ei sooritatud ühtegi tehingut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.